Kloster ved Petrin Hill og bryggeri

To venner på forlænget weekend i Prag

Forlænget weekend i Prag

Vi er to venner på forlænget weekend i Prag. Min ven Valther havde ikke været her før, det har jeg, men aldrig i vinter-halvåret. Billetterne blev booket ved Brussels Airlines, et valg som aldrig vil blive gentaget. Få timer før vi skulle møde i Billund Lufthavn, fik vi en SMS om at flyet var aflyst, ingen begrundelse, blot at det var aflyst. Vi forsøgte at komme i kontakt med selskabet, men uden held.

Vi måtte afsted til Billund og heller ikke her kunne man give os nogen forklaring på hvad der var galt. Efter en god times tid, fik vi endelig besked på, at vores tur med mellemlanding i Brussel med Brussels Airlines, nu var ændret til Air Baltic, som med propelflyver skulle flyve os til Prag, med en mellemlanding i Riga. Stadig ingen forklaring, og den dag i dag, har vi stadig ikke fået svar på vores spørgsmål? Men Riga Airlines fik os afsted og med 3 timers forsinkelse landede vi så i Prag, klokken 19.45 om aftenen.

Riga Airport

U-planlagt besøg i Riga Airport

Breakfast at Charles ;- )

Breakfast at Charles ;- )

The Charles Hotel - Spot on

Gennem Booking.com havde vi reserveret værelse på The Charles Hotel, et 4-stjernet hotel, kun ca. hundrede meter fra Karlsbro, Prag’s mest kendte turist-attraktion.

Hotellet er ikke nyt, men belligenheden, personalet og stemningen var tip-top. Morgencompleten var også udmærket, alt var friskt og om søndagen blev vi ovenikøbet budt et glas champagne, øhhh? Prisen var dkr 1650,- for 3 nætter i dobbelt-værelse og incl. morgencomplet, det kan vist ikke gøres meget billigere?

dag 1 - Stemning omkring hotellet

Prags astronomiske ur

Prags ny-istandsatte astronomiske ur

Byvandring i Prags gamle bydel

Fredag den 25. januar 2019 – Dag nr. 1

Efter den lidt hektiske start på ferien, blev vores første “rigtige” feriedag sat af til hygge og afslapning, og hvad er så mere oplagt end en tur rundt i den smukke gamle bydel af Prag?

Der er naturligvis nogle helt oplagte mål når man tager på forlænget weekend i Prag – F.eks. Prags astronomiske ur, som iøvrigt netop er blevet ny-restaureret og derfor fremstår i endnu klarer farver, Tyn-kirken, stemningen og de mange smukt dekorerede huse – Så kan man kun blive glad, ikk`?

Tyn kirken

Kirken kan være en smule svær at finde ind i, men gå ind gennem porten, ude fra det store torv, så kommer du til indgangen. Porten ligner nu mest en lille ekstra butiksgade eller indgang, men øjet bedrager. Tyn-kirken er ikke bare imponerende i sig selv, med en blanding af gotiske spir og den barokke indretning – Den har også et dansk islæt, idet den danske astronom Tycho Brahe ligger begravet her i kirken. Vil du op i tårnene, skal du være beredt på mange trin op, først når du er halvvejs oppe, bliver du bedt om at betale entré.

Tyn kirken i Prag

Et kig ind i Tyn-kirken

dag 1 - den gamle bydel i Prag

Biblioteket i Strahov Monastery

Strahov Monastery (Biblioteket)

Det er altid en fornøjelse at besøge Strahov Monastery, (klostret). Du kan få adgang til at kigge ind i både den Filosofiske biblioteks sal og den ligeså fine Teologiske Sal (indgang 80 czk). Du kan ikke få adgang til selve bibliotekerne, blot kigge ind fra døren. Men det er OK, for de er ikke større end at du sagtens kan se dem på afstand, selv om man nok får lidt kløe i fingerne, for at få lov at bladre i en af de smukke gamle bøger ;- )

Selve klostret er i dag Musuem for National literatur og de romanske elementer kan ses der. I samme område finder du ét af de rigtig gode mikro-bryggerier og Petrin Tower, mere om disse senere.

Klášterní pivovar Strahov

Lige overfor klosteret og biblioteket, finder du et fremragende bryggeri som vi klart vil anbefale dig at besøge.

Bryggeriet Klášterní pivovar Strahov brygger fremragende øl, både lyse og mørke, stemningen er afslappet, et sted hvor godtfolk mødes.

Det er jo et bryggeri, så selvfølgelig skal man også have revelsben og ved du hvad? De er (også) fremragende, så velbekomme.

Klášterní pivovar Strahov

Lys & mørk øl på Klášterní pivovar Strahov

dag 1 - Kloster & øl

Petrin Tower i hyggeligt snevejr

Petrin Hill & Tower

Lørdag den 26. januar 2019 – Dag nr. 2

Dagen startede med at vende tilbage på Petrinhøjen. Der var mere vi skulle opleve. Tag en tur op i Petrin Tower, (Mini Eiffeltårnet) og besøg samtidig spejlkabinettet tæt derved. Tag sporvogn nr. 6, 9, 22 eller 23 og stå af på stoppestedet Ujezd. Gå et lille stykke op ad trappen, og hold til højre.

Man kommer nu til den lille “bjergbane” hvor man skal med ‘toget’ op ad højen. Din almindelige billet til offentlig transport gælder også her! Tårnet er ca. 60 meter højt, men da det ligger på en høj, er dets top lige så højt oppe som originalen i Paris.

Prags Borg & Slotsområdet

Den imponerende borg ligger på toppen af en bakke i Hradcany-distriktet og er over 1000 år gammel. Hvis du når derop til middag, kan du se vagtskiftet. I dag er slottet residens for den tjekkiske præsident.

Her finder du også Sankt Vitus-katedralen, Prag’s største og vigtigste domkirke som samtidigt dominere Slottet. Gå op i kirkens højeste tårn hvorfra du har en fantastisk udsigt over kirken, slottet og ikke mindst Prag by. Kirken i sig selv er helt fantastisk, både ude og inde, og så har vi slet ikke nævnt dens skønne belligenhed. Alle bør opleve denne katedral når turen går til Prag.

Nyd også Sct. George basilikaen, som er den ældste kirkebygning indenfor slots området, grundlagt allerede i 900-tallet af Vratislaus I. På grund af brand måtte kirken genopbygges på ny i 1100-tallet, og dens nuværende facade dateres tilbage til det 16 århundrede.

Prags borg

Domkirken på Prags Borg

Sneen daler ned over den Gyldne gade

Den Gyldne Gade

Den gyldne gade, Zlatá ulička – er en lille snæver stump gade med bittesmå huse i åbninger eller direkte i borgmuren. Gaden Zlatá ulička har fået sit navn, fordi der tidligere boede guldsmede og alkymister her i datidens Prag. En smuk og fantastisk hyggelig gade at gå i, når man enten går til eller fra slotsområdet.

dag 2 - Slotsområdet i Prag

Den Jødiske Kirkegård i Prag

Den Jødiske Kirkegård, Prag

Den Jødiske Kirkegård

Søndag den 27. januar 2019 – Dag nr. 3

Der er mange seværdigheder i Prag og selvfølgelig kunne vi ikke nå dem alle, vi skulle også have tid til at aflægge besøg på diverse mikrobryggerier og bryghuse, og nu var vi pludselig nået frem til vores sidste dag i Prag, i denne omgang.

Der var koldt, så Valther gik ind på en nærliggende beværtning, mens jeg selv valgte at stå i køen ind til Den Jødiske Kirkegård. Entreen var dyr, men til gengæld var køen lang :- )
Kirkegården er en af de mest kendte jødiske kirkegårde i Europa. Den ligger i det tidligere jødiske kvarter Josefov i Prag og menes grundlagt i det 15. århundrede. Trods sit stærkt begrænsede areal (1 hektar) indeholder den mere end 12.000 gravsten og formodentlig mere end 100.000 menneskeben. Kirkegården tager sig i dag nogenlunde ud, som den gjorde i middelalderen, da der ikke var nogle udvidelsesmuligheder i ghettoen. Pladsmangelen betød, at de døde er blevet begravet i hele 12 lag ovenpå hinanden, hvilket har givet kirkegården et malerisk præg, hvor sten står på kryds og tværs ovenpå hinanden.

dag 3 - den jødiske kirkegård

Retur til Billund - Denne gang over Brussel

Det var med lidt spænding vi ankom til lufthavnen i Prag sidst på eftermiddagen. Havde Brussel Airlines tænkt sig at brænde os af igen? Det valgte de heldigvis ikke at gøre. Denne gang forløb alt som planlagt; En mellemlanding i Brussel, og tid til en enkelt fadøl, og derefter videre hjem til Billund og hverdagen. Tak for turen Valther, men ikke til Jer fra Brussels Airlines.

Brussel Airport

Brussel Airport

REJSENS PRIS (2 PERSONER)
Flybilletter: 2600,-
Hotel (incl. 3 x morgencomplet): 1600,-
Prisniveau i.f.h.t. til DK: 53%
Restaurant (gennemsnit): DK 130,- | CZ 40,-
Rejsen foretaget i: Januar 2019
Jette & Ivan - Rejse-Loggen.dk
Jette & Ivan
Rejse-Loggen.dk

Andre spændende rejseblogs

DEL GERNE, TAK

[rank_math_seo_score]
0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Underretning af
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x