Julemanden flyver i Hamborg

Til julemarked i Hamborg - Julemanden findes!

Nu' det jul igen... i Hamborg

Da vi sidste år rejste på julemarked i Budapest, gjorde det så stort indtryk på os, at vi bestemte os for, også at se andre julemarkeder rundt i Europa. I år faldt valget så på Julemarkedet i Hamborg, kunne de “hamle op” med Budapest?

Som på vores forrige tur til Hamborg, valgte vi også denne gang B&B Hotel i Harburg. Et prisvenligt hotel med gode værelser og ganske udmærket morgencomplet. Harburg er en selvstændig bydel i udkanten af Hamborg, og med gode forbindelser til midtbyen.

I Harburg området finder du masser af dejlige spisesteder, et smukt rådhus, (og tilhørende julemarked i December), en dejlig bypark og ikke mindst, vores favorit øl-sted, “The Old Dubliner“, en Irsk pub med fed musik (ofte live).

Julemarked ved Harburg Rådhus

Julemarked ved Harburg Rådhus

Santa Pauli
Stemningsfyldte Santa Pauli

Sct. Pauli Julemarked

Lørdag den 2. december 2017 – Dag nr. 1

Hamborg har omkring 5-6 julemarkeder ialt – Sct. Pauli Julemarked, eller “Santa Pauli“, skiller sig ud ved at være det eneste julemarked som ikke befinder sig nede i Hamborg centrum. Nå ja, der er forresten også andre måder hvorpå Santa Pauli skiller sig ud, det ligger jo trods alt ved Reeperbahn, med alt hvad dertil hører ;- )

Det er ikke et stort julemarked, men hyggeligt er det. Vi fik os en Tysk weissbier, måske to, og den traditionelle kop glühwein, som fås med både rødvin og hvidvin. Vi vil forresten ikke undlade at, anbefale dig et besøg i “Panoptikum” (voks-museet), når du alligevel er i denne bydel.

dag 1 - Santa Pauli Julemarked

Julemarked i Hamborg centrum

Søndag den 3. december 2017 – Dag nr. 2

Her er lys, mennesker… mange mennesker og så er der en flyvende julemand. Vi har bevæget os ned til rådhuset i Hamborg, det var blevet tid for at se om de mange mennesker har ret, når de siger at, julemarkedet i Hamborg er helt fantastisk smukt.

De har ret, man kan ikke undgå at blive imponeret, men det er ikke hele Hamborg som er pyntet – Når man kommer gående ind gennem Hamborg by, skal man gøre sig umage for at få øje på en smule juleudsmykning. Det er meget tydeligt, at det kun er omkring “turistområderne” man juler for alvor i Hamborg. Derfor er man nærmest ved at falde på halen, når man drejer ind på selve rådhuspladsen, for her er der jul, nærmest i overdreven forstand.

Det er vildt smukt og uanset om man bryder sig om jul eller ej, tror jeg de fleste vil blive en smule benovet. Men som sagt er her også seriøst mange mennesker, faktisk er det nok det vildeste vi nogensinde har set. Vi stod presset sammen, og fulgte bare med strømmen i gåsegang, ikke særligt hyggeligt.

Vi så også mange små børn sidde i deres klapvogne – De kunne ihvertfald ikke se skyggen af jul. Det eneste de kunne se, var 1000-vis af bukseben. Af den grund vil vi nok hellere anbefale folk med små børn, at tage til julemarked i Budapest i stedet. Her får man mindst lige så meget jul, og selv om der selvfølgelig også er mange mennesker i Budapest, er der alligevel meget bedre plads til alle, også til de små mennesker i klapvognene.

Nok om det, Hamburg julemarked er bestemt imponerende. Tyskerne har gjort rigtig meget ud af det, og jeg tror umiddelbart, at Hamborg er det eneste sted i Verden, hvor man kan opleve julemanden komme svævende i sin kane bag rensdyrene, hen over hovederne på menneskemængden.

Det gjorde han et par gange i timen og vakte hvergang en del opsigt. Ikke så mærkeligt, det er da ikke hver dag man ser julemanden komme flyvende. Jeg havde ellers mistet troen på at han overhovedet fandtes, men det gør han altså, jeg så ham jo selv ;- )

Julemarked i Hamborg

Hamborg rådhusplads Julemarked

dag 2 - Julemarked i centrum

REJSENS PRIS (2 PERSONER)
Benzin: ca. 700,-
Hotel (incl. 3 x morgencomplet): 2000,-
Prisniveau i.f.h.t. til DK: 76%
Restaurant (gennemsnit): DK 130,- | GER 76,-
Rejsen foretaget i: December 2017
Jette & Ivan - Rejse-Loggen.dk
Jette & Ivan
Rejse-Loggen.dk

Andre spændende rejseblogs

DEL GERNE, TAK

0 0 vote
Article Rating
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x