Spøttrup Middelalderborg Indgangsparti

Spøttrup Middelalderborg

Borgen er aldrig blevet indtaget

Spøttrup Borg fra 1500-tallet er det nærmeste, man kommer en rigtig middelalderborg i Danmark. Omgivet af vældige volde ligger den smukt i landskabet, ud til Spøttrup Sø.

Borgen er aldrig blevet indtaget
Borgens stærke forsvarsværk har holdt fjenden ude gennem tiderne. Under Grevens fejde holder den vestjyske borg stand mod Skipper Clements bondehær, og borgen er aldrig blevet indtaget.

Spøttrup Voldanlæg
Det fine historiske haveanlæg har træk, som er inspireret af middelalder og renæssance. I lægeurtehaven, frugthaven og picnicområdet, som er anlagt efter renæssancens princip om opdeling i rektangulære haveafsnit, kan du gå på opdagelse blandt gamle læge- og krydderurter.

Voldgraven ved Spøttrup Middelalderborg

Spøttrup Middelalderborg

Luftfoto fra Spøttrup Middelalderborg

Spøttrup Middelalderborg

Information om Spøttrup Middelalderborg

Adresse: Spøttrup Borg, Borgen 6A, 7860 Spøttrup
Åbningstider og billetpriserKlik her.

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Rytterstatue foran Christiansborg Slot

Christiansborg Slot – Slotsholmen

Lidt kongelig har man vel lov at være? Besøg Christiansborg Slot, der huser De Kongelige Repræsentationslokaler med Riddersalen og Dronningens Gobeliner, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Christiansborg Slotskirke og ruinerne under slottet.

Læs resten »
Slottet Trøjborg

Den gamle ruin – Slottet Trøjborg

Slottet Trøjborg har siden opførelsen i 1300-tallet levet en omtumlet tilværelse med mange og skiftende ejere. De fleste af de bygningsrester der i dag ses på stedet stammer fra det renæssanceslot, der i slutningen af 1500-tallet blev opført ovenpå resterne af det oprindelige middelalderlige slot.

Læs resten »
groen-mark-daadyr-frijsenborg

Frijsenborg Slot & skove

Du finder Frijsenborg slot og de tilhørende Frijsenborg skove i Favrskov kommune. Området er utroligt idyllisk og indbyder til en udflugt i det grønne og inde midt i det hele, finder du den smukke og idyliske gamle Slotskro, ‘Pøt Mølle’ hvor du kan få dig en kop kaffe eller en skøn frokost.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

  Tilmeld  
Underretning af
Scroll to top