Marselisborg Slot - Vintertide

Skov, Strand, Bakker, Dyr & et Kongeligt Slot

Marselisborg Slot

Marselisborg Slot ligger i Aarhus og er H.M. Dronningens sommerresidens. Slottet er omgivet af en park i engelsk stil med små søer, en rosenhave og en række kunstværker.

Marselisborg Slot tjener i dag som det danske regentpars sommer- og juleresidens i Aarhus. Bygningen stod færdig i 1902 som folkets bryllupsgave til den senere Kong Christian X og Dronning Alexandrine.

Unik placering med smuk natur og udsigt
Slottets placering er velvalgt til formålet: Brugerne har frit udsyn over hav og skov, men bygningen er tilstræbt fjern og utilnærmelig for omgivelserne. Den udstråler reservation og distance, hvor hovedtrappen understreger denne virkning.

Slottet er ikke åbent for offentligheden, men slotsparken er åben for publikum, når den kongelige familie ikke har residens på slottet. Der er vagtskifte med Den Kongelige Livgarde kl. 12.00 i de perioder, hvor Dronningen opholder sig på slottet.

Adresse: Kongevejen 100, 8000 Aarhus C
Longitude : 10.202735
Latitude : 56.127793

http://kongehuset.dk/slotte-og-kongeskibet/marselisborg-slot

Marselisborg Slot - Sommertide

Marselisborg Slot

Kronvildt og søde dådyr i Dyrehaven

Kom tæt på dyrene i Dyrehaven

Marselisborg Dyrehave & Skoven

Marselisborg Dyrehave er en dyrehave, der dækker 22 ha. i den nordlige del af Marselisborg Skov. Træerne står mere spredt og terrænet er meget bakket i forhold til den omgivende skov. Dyrehaven er åben året rundt i alle døgnets lyse timer. På de 22 hektar kan du opleve sikavildt, dåvildt og vildsvin. I Dyrehaven kan du komme helt tæt på hjortene, men husk på, det er vilde dyr – ikke kæledyr!

I kælvningsperioden
I perioden fra sidst på foråret til hen på sommeren føder sikahinderne og dåerne årets kalve. Det ligger i deres natur at beskytte kalvene, der kan ligge gemt i bevoksningerne. Hvis man, måske uforvarende, kommer for tæt på kalvene kan moderdyret derfor finde på at angribe mennesker med bid eller voldsomme spark med forbenene. Et sådant angreb kan komme næsten uden varsel, men hvis man ser et enligt hundyr, der meget opmærksomt kommer nærmere, og måske bevæger sig i ryk, kan det være tegn på et forestående angreb – i så fald skal man straks gå samme vej tilbage som man kom fra, uden at vende ryggen til dyret.

De bedste råd for færdsel i Dyrehaven i kælvningsperioden er:
– Vær opmærksom på hundyrenes adfærd.
– Pas på jeres børn og deres færden.
– Søg ikke kontakt til dyrene
– Hold afstand, også når de kommer til dig.
– Hold særlig stor afstand til enlige hundyr og kalve.
– Undlad at vende ryggen til dyr, der er tæt på.
– Bliv på stierne.

Adresse: Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg
https://udflugtssteder.aarhus.dk/marselisborg-dyrehave/

Moesgård Strand

Moesgård Strand er en strand ved Moesgård syd for Aarhus. Stranden er en populært badestrand om sommeren og her er kiosk med grill, offentlige toiletter, shelters, livreddere om sommeren, og større plejede græsarealer til picnics og diverse aktiviteter.

Blå flag 2018
Moesgård Strand er tildelt Blå Flag 2018. Det Blå Flag er en international miljømærkningsordning, der gives til strande og havne, der har en høj vandkvalitet, gode faciliteter, badesikkerhed, forsøger at højne strandens standard og gør en ekstra indsats for miljøet. Mærket er din garanti for godt og rent badevand.

Adresse: Strandskovvej 30, 8270 Højbjerg
Koordinater: 56.088595, 10.247635

Den u-endelige bro i Marselisborg og Moesgård i Århus

Den u-endelige bro ved Århus strand

Trapperne - 124 trin ved Ørnereden, Aarhus

124 trin – God motion i skøn natur

Ørnereden og de 124 stejle trappetrin

I Marselisborg skoven syd for Aarhus finder du en overdækket plads med borde og bænke, hvor du og din familie kan slå jer ned og nyde jeres hjemmelavede madpakke. Her er samtidig masser af plads til at lege eller spille bold, nyde naturen og den skønne udsigt eller få god motion i det bakkede terræn. Er I lidt ekstra sultne, finder I en kiosk, der sælger lidt mad og lækre is.

Ørnereden ligger lige midt skoven og tæt ved stranden, så der er masser af oplevelser for hele familien. Skrænterne ned mod Århus Bugt er særdeles stejle – med hældninger på op til 30% i gennemsnit. Det gør dem vanskelige at bestige, og derfor er der et par steder anlagt lange trapper mellem stranden og toppen af skrænten. Den længste trappe ligger lige ved Ørnerede-kiosken – en trappe af ny dato, idet en ståltrappe i 2013 erstattede en trappe af træ. Den nye trappe har 124 trin ligesom den gamle.

Adresse: Ørneredevej 55, 8270 Højbjerg

Naturen omkring Marselisborg

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

DEL GERNE, TAK

0 0 vote
Article Rating
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x