ryanair-ciampino-nat

Ryanair til Ciampino Airport i Rom om natten

Rom har to internationale lufthavne, den største hedder Fiumicino, (Leonardo da Vinci). Men flyver du fra Billund med Ryan Air, vil du formentlig ankomme til Ciampino Lufthavn og måske også sent om aftenen? I denne artikel koncentrere jeg mig udelukkende om sidstnævnte, altså Ciampino Airport.

Efter klokken 23.00 er der ingen transportmuligheder væk fra Ciampino!
Tilbage i August 2016 skulle vi på ferie i Rom og flyvningen foregik med Ryanair fra Billund til Ciampino Airport. Den planlagte landing var annonceret til kl. 22.40, men desværre blev flyet nødsaget til en mellemlanding i Tyske Barden Barden, (en passager var blevet syg undervejs til Billund). Det betød en forsinkelse på ca. 2½ time, så vi landede først i Ciampino lufthavn kl. 01.15 og dermed var al vores timing gået lidt i vasken…

Taxaen der blev væk
Vi havde ellers booket privat taxa via Rome Shuttle Limousine, som havde fået oplyst vores flynummer så de kunne holde øje med eventuelle forsinkelser etc. – Jeg fandt aldrig ud af hvad der gik galt, men fakta er, at der ikke stod en chauffør og ventede på os ved ankomst.

Jeg forsøgte at ringe til dem på det oplyste akut nummer, men opkaldet blev ikke besvaret. Eneste gode ting var, at vi ikke havde betalt på forhånd og at vi aldrig blev opkrævet penge for turen. Det skal siges, at jeg selvfølgelig havde tjekket dem på forhånd. bl.a. på Tripadvisor og her får de faktisk generelt ret gode anmeldelser, så…

Problemet med Ciampino Lufthavn er, at de sidste offentlige transportforbindelser stopper omk. kl. 22.30 – 23.00 og da vi stod dernede klokken 01.15 om natten, var der altså ingen transportmuligheder, end ikke med taxa. Vi var dog svineheldige og fik fat i en pirat taxa; 6 voksne med hver sin kuffert, blev presset ind i en lille bil på størrelse med en Peugeot 306, og hver par måtte betale 50 euro. Men frem kom vi, så det var helt fint for os. Det var blot en spændende oplevelse :- )

I år tager vi igen til Rom og endnu engang lander vi i… ta-daaa, Ciampino Lufthavn, men denne gang er flyet først planlagt til at lande kl. 23.00 og dermed er der altså ingen mulighed for bus/tog/taxa til Rom.

Meget ringe muligheder for hotelovernatninger ved Ciampino Lufthavn om aftenen
Belært af vores oplevelser i 2016, valgte jeg så at kigge efter hotel overnatninger lige ved siden af lufthavnen. Planen var, at vi bare skulle gå over på hotellet, få os en god nats søvn, og så tage toget ind til byen om morgenen, hvor der er helt fine adgangs forbindelser.

Jeg fandt hurtigt 10-15 hoteller lige ved siden af lufthavnen, endda til meget rimelige priser, MEN… stor var min overraskelse, da jeg havde fundet et hotel som kun ligger ca. 800 meter fra lufthavnen (i luftlinje), og at det så skulle vise sig, at vi faktisk skulle gå 7-8 kilometer for at komme derhen.

Lyder det vanvittigt? Tjek det selv på Google Maps, eller ved et par hurtige Google søgninger. Hvis alt går efter planen og vi lander som planlagt, skulle vi nok kunne få en taxa til hotellet, men så kan vi jo lige så godt tage en taxa til Rom…

Men nu er valget taget; Vi har booket privat taxa igen, men denne gang, valgte vi Suntransfers.com – Det var der flere grunde til:

  1. De får (også) rimeligt gode anmeldelser på Trustpilot.com
  2. De har døgnåben helpline, (siger de ihvertfald, og det tror jeg på).
  3. Prisen er fair: 50 euro for fire passagerer incl. baggage og kørsel direkte til hotellet/campingpladsen.

Jeg vil naturligvis opdatere denne artikel når vi er hjemme igen.

Har du selv nogle erfaringer vedr. Ciampino lufthavn i de sene aftentimer? Så må du meget gerne skrive din kommentar i kommentar feltet nederst på siden, tak.

Flere gode tips til rejsen

0 0 vote
Article Rating
Scroll to top
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x