Stemningsbillede fra Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber | Verdens største kalkgrube

Af en helt anden verden

Nede i dybet venter jer en helt unik oplevelse for både børn og voksne – hunde er også mere end velkomne. Riv nogle timer ud af kalenderen og glæd jer til en tur med toget, en opdagelsesrejse med flagermus, grubeost og vilde historier. Temperaturen er 8° C året rundt, så husk varmt tøj – også selvom solen skinner udenfor.

I Mønsted Kalkgruber er der mere end 60 km minegange under jorden, som befinder sig i flere forskellige niveauer – 2 km af disse gange er oplyst, så de kan udforskes af alle besøgende. Nogle af gangene er så store som domkirker og andre ganske lave, så en voksen mand ikke kan stå oprejst.

Fra hovedindgangen, der fører direkte ind i kalkbjerget, er der i en sidegang til et ældgammelt grubesystem med små lave gange. Længere inde i hovedgangen går man op i “Nonbos Grube”, hvor der blev arbejdet i årene omkring 1840. Fra denne grube er der adgang til de dybeste minegange, der fører frem til to underjordiske søer. Ved den største af søerne vises der hver halve time et multimedieshow om kalkens og grubernes historie, hvor projektorer kaster billeder op på de rå vægge. Tag en lommelygte med og udforsk de mange minegange under jorden!

Mønsted Kalkgruber set udefra

Mønsted kalkgruber

Toget i Mønsted Kalkgruber

Togtur gennem Mønsted kalkgruber

Ta' toget ind i oplevelserne

Minetoget kører fra kalkværket forbi store dynger af flint og kalk ned igennem det åbne kalkbrud. Derefter kører det ind i gruberne, hvor det snor sig mellem kalksøjlerne forbi rislende bække og store underjordiske søer. Toget stopper ved perronen et par hundrede meter inde i gruberne, hvorfra man kan selv kan bevæge sig videre ind i gruberne. Toget er handicapvenligt og har plads til 4 kørestole/barnevogne. Hunde er også velkomne på toget.

Af hensyn til de mange overvintrende flagermus i gruberne, kører minetoget kun i perioden 15. maj til 15. august.

Online tickets: https://www.monsted-kalkgruber.dk/koeb-billet/
Pris: Voksne 80,- | Børn (4-12 år) 40,- | Togturen koster +20,-

Adresse: Mønsted Kalkgruber, Kalkværksvej 8-10, 7850 Stoholm
Web: https://www.monsted-kalkgruber.dk/

Åbningstider: Gruberne er åbne for besøgende i 2019:
1. april til og med 31. oktober – Alle dage kl. 10.00 til 17.00 (Sidste mulige ankomsttidspunkt kl. 16.00)

Stemningsbilleder fra Mønsted Kalkgruber

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Spøttrup Middelalderborg Indgangsparti

Spøttrup Middelalderborg

Spøttrup Borg fra 1500-tallet er det nærmeste, man kommer en rigtig middelalderborg i Danmark. Omgivet af vældige volde ligger den smukt i landskabet, ud til Spøttrup Sø.

Læs resten »
Kalø slotsruin på Djursland

Kalø slotsruin på Djursland

Kalø Slotsruin er resterne af et kongeligt slot, beliggende i Kalø Vig ved Djurslands sydkyst, ca. 2 km. fra Rønde og 20 km fra Aarhus. Kongeborgen Kalø Slot blev grundlagt af kong Erik Menved omkring 1313 som én af mindst fire borge i Jylland for at styrke kongemagten efter omfattende bondeopstande.

Læs resten »
Amalienborg Slotsplads - Livgarden

Amalienborg og Amaliehaven

Få den komplette kongelige oplevelse og se Livgardens vagtskifte på Slotspladsen i kombination med et museumsbesøg i palæet. Parade og vagtskifte findes i forskellige udgaver. Oplev også Christian VII’s Palæ som har nogle af verdens fineste rokokorum, bl.a. vil du opleve den overdådige Riddersal, Taffelsalen, der stadig er i brug til Kongehusets officielle selskaber, Flora Danica-værelset, malerier af europæiske mestre, noget af landets fineste møbelkunst og et overflødighedshorn af udsøgte forgyldninger på vægge og i lofter.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

  Tilmeld  
Underretning af
Scroll to top