Stemningsbillede fra Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber | Verdens største kalkgrube

Af en helt anden verden

Nede i dybet venter jer en helt unik oplevelse for både børn og voksne – hunde er også mere end velkomne. Riv nogle timer ud af kalenderen og glæd jer til en tur med toget, en opdagelsesrejse med flagermus, grubeost og vilde historier. Temperaturen er 8° C året rundt, så husk varmt tøj – også selvom solen skinner udenfor.

I Mønsted Kalkgruber er der mere end 60 km minegange under jorden, som befinder sig i flere forskellige niveauer – 2 km af disse gange er oplyst, så de kan udforskes af alle besøgende. Nogle af gangene er så store som domkirker og andre ganske lave, så en voksen mand ikke kan stå oprejst.

Fra hovedindgangen, der fører direkte ind i kalkbjerget, er der i en sidegang til et ældgammelt grubesystem med små lave gange. Længere inde i hovedgangen går man op i “Nonbos Grube”, hvor der blev arbejdet i årene omkring 1840. Fra denne grube er der adgang til de dybeste minegange, der fører frem til to underjordiske søer. Ved den største af søerne vises der hver halve time et multimedieshow om kalkens og grubernes historie, hvor projektorer kaster billeder op på de rå vægge. Tag en lommelygte med og udforsk de mange minegange under jorden!

Mønsted Kalkgruber set udefra

Mønsted kalkgruber

Toget i Mønsted Kalkgruber

Togtur gennem Mønsted kalkgruber

Ta' toget ind i oplevelserne

Minetoget kører fra kalkværket forbi store dynger af flint og kalk ned igennem det åbne kalkbrud. Derefter kører det ind i gruberne, hvor det snor sig mellem kalksøjlerne forbi rislende bække og store underjordiske søer. Toget stopper ved perronen et par hundrede meter inde i gruberne, hvorfra man kan selv kan bevæge sig videre ind i gruberne. Toget er handicapvenligt og har plads til 4 kørestole/barnevogne. Hunde er også velkomne på toget.

Af hensyn til de mange overvintrende flagermus i gruberne, kører minetoget kun i perioden 15. maj til 15. august.

Online tickets: https://www.monsted-kalkgruber.dk/koeb-billet/
Pris: Voksne 80,- | Børn (4-12 år) 40,- | Togturen koster +20,-

Adresse: Mønsted Kalkgruber, Kalkværksvej 8-10, 7850 Stoholm
Web: https://www.monsted-kalkgruber.dk/

Åbningstider: Gruberne er åbne for besøgende i 2019:
1. april til og med 31. oktober – Alle dage kl. 10.00 til 17.00 (Sidste mulige ankomsttidspunkt kl. 16.00)

Stemningsbilleder fra Mønsted Kalkgruber

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Frederiksborg Slot med Vandløb og slotshave

Frederiksborg Slot & Nationalhistorisk Museum

Malerisk placeret midt i Slotssøen i Hillerød ligger Frederiksborg Slot, Nordens største renæssanceslot. Det overdådige pragtslot er rigt på detaljer og imponerende kunsthåndværk, og et besøg giver fin mulighed for at opleve tidligere tiders pomp og pragt. Frederiksborg Slot huser Det Nationalhistoriske Museum. Gennem historiske malerier, portrætter, møbler og kunsthåndværk fra forskellige stilperioder fortæller museet 500 års danmarkshistorie. På en tur gennem slottes mange smukke sale møder man konger og dronninger, adelige og borgerlige, begivenheder og epoker som alle har været med til at forme Danmarks udvikling og historie.

Læs resten »
Bunkeren i Tripitz - Blåvand

Tirpitz museet – Havets guld i bunkeren

Midt i klitlandskabet i Blåvand ligger Tirpitz bunker-museum, en unik oplevelse for hele famillien – Mød f.eks. “en hær af beton” og oplev “den skjulte vestkyst”, eller mærk stemningen i den ældgamle ravskov, hvor du kan gå en tur gennem den eventyrlige verden mellem ravskovens træer. Fæstningen blev bygget som en del af Hitlers Atlantvold og skulle beskytte vestkysten og i særdeleshed Esbjerg Havn.

Læs resten »
Kongeporten til Kastellet i København

Kastellet, en del af Danmarkshistorien

Kastellet er et citadel i København og et af de bedst bevarede fæstningsanlæg i Nordeuropa og det var her Johan Friedrich Struense sad i arresten til dommen. De smukke grønne omgivelser gør Kastellet til et meget populært udflugtsmål for en god spadseretur eller løbetur på voldene.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

  Tilmeld  
Underretning af
Scroll to top