Møns Klint, set fra vandet

Møns Klint - Mægtig og Majestætisk

En af Danmarks største naturseværdigheder

Møns Klint er ubestridt en storslået naturoplevelse og en af Danmarks største naturseværdigheder! Et 6 km langt kridtbjerg langs Møns østkyst. Står man på stranden under Klinten, oplever man for et øjeblik, hvor lille og ubetydeligt mennesket er. Kørestolsbrugere, dårligt gående og forældre med barnevogn bliver ikke snydt for dette scenarie. Der er anlagt en 267 meter lang træbelagt sti til udsigtspunktet Freuchens Pynt.

Klinten er levende – brug din fornuft
Klinten er et stykke dynamisk kystnatur, som året rundt er påvirket af vind og vejr. Klinteskred forekommer, når stumper eller blokke af kridt løsner sig og falder ned. Eller når store mængder regnvand skyller mudder, ler og kridt i havet. Begge typer af skred forekommer hvert år. Sandsynligheden er størst i vinter- og forårsmånederne. Brug din sunde fornuft.

Møns Klint - Hvilken fantastisk natur

Møns Klint – Fantastisk natur

Geocenter Møns Klint

Geocenter Møns Klint

GeoCenter Møns Klint

På toppen af Møns Klint finder I GeoCenter Møns Klint, et oplevelsescenter for hele familien, som fortæller den spændende historie om Danmarks geologiske fødsel. Lær og leg dig igennem Danmarks vilde fortid – 70 mio. år tilbage i tiden. Kom med på jagt efter drabelige dinosaurer og lær om tertiærtiden, hvor 2/3 af alt liv uddøde pga. meteornedslag og supervulkaner, om kvartærtiden med gigantiske isgletsjere og skabelsen af det vilde landskab – og Danmarks flotteste natur på Møns Klint.

Liselund Slot og Park
Liselund Park er Danmarks bedst bevarede, romantiske haveanlæg. Det eventyrlige og gennemarrangerede landskab står i stærk kontrast til den vilde natur på Møns Klint. I Liselund Park er naturen ren illusion. Stilen med bløde linjer, søer, bække, vandfald, eksotiske træer og små bygninger var meget populær sidst i 1700-tallet, da Liselund blev bygget.

Adresse: Stengårdsvej 8, 4791 Borre
Web: https://moensklint.dk/

Møns Klint i billeder

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Bunkeren i Tripitz - Blåvand

Tirpitz museet – Havets guld i bunkeren

Midt i klitlandskabet i Blåvand ligger Tirpitz bunker-museum, en unik oplevelse for hele famillien – Mød f.eks. “en hær af beton” og oplev “den skjulte vestkyst”, eller mærk stemningen i den ældgamle ravskov, hvor du kan gå en tur gennem den eventyrlige verden mellem ravskovens træer. Fæstningen blev bygget som en del af Hitlers Atlantvold og skulle beskytte vestkysten og i særdeleshed Esbjerg Havn.

Læs resten »
Slottet Trøjborg

Den gamle ruin – Slottet Trøjborg

Slottet Trøjborg har siden opførelsen i 1300-tallet levet en omtumlet tilværelse med mange og skiftende ejere. De fleste af de bygningsrester der i dag ses på stedet stammer fra det renæssanceslot, der i slutningen af 1500-tallet blev opført ovenpå resterne af det oprindelige middelalderlige slot.

Læs resten »
Solnedgang over Skagen

De mest populære oplevelser i Skagen

Her højt mod nord, hvor Danmark ender og de to have mødes, ligger Skagen. Her er der oplevelser for alle generationer hele året rundt; naturen, strandene, atmosfæren, de gamle gule huse, havnene med dens liv og spændende restauranter. Skagen er også kendt for at være den by i Danmark, der har flest solskinstimer.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

  Tilmeld  
Underretning af
Scroll to top