Kongeporten til Kastellet i København

Kastellet, en del af Danmarkshistorien

Som en fem-takket stjerne

Kastellet er et citadel i København og et af de bedst bevarede fæstningsanlæg i Nordeuropa. Det blev bygget som en del af Københavns volde af Christian IV fra 1624. Det fremstår i dag som en femstjernet konstruktion og har endog sin egen kirke, Kastelskirken.

Du finder Kastellet på kanten af indre by og Østerbro, tæt ved Langelinie. De smukke grønne omgivelser gør Kastellet til et meget populært udflugtsmål for en god spadseretur eller løbetur på voldene.

Udsigt ud over Kastellet i København

Stemningsbillede fra Kastellet

En vandpyt på Kastellet

En vandpyt på Kastellet

Tilbage i tiden, midt i nutiden

Johan Friedrich Struense blev arresteret natten til 17. januar 1772 efter et maskebal i Hofteatret i København. Han blev sat i arrest på Kastellet, hvor han opholdt sig frem til sin retssag den 21. februar. Han blev afhørt og efterfølgende dømt for majestætsfornærmelse for sin affære med Dronning Caroline Mathilde.

Adresse
Gl. Hovedvagt, Kastellet 1
2100 København Ø

Web: www.kastellet.dk

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Rosenborg Slot Mørk himmel

Rosenborg Slot og Kongens Have

Det 400 år gamle renæssanceslot blev bygget af Christian 4., der med sin farverige personlighed satte et stærkt aftryk på Danmarkshistorien. I dag kan besøgende rejse tilbage i tiden og fornemme det kongelige liv til hverdag og fest gennem Christian 4.s og hans efterkommeres ejendele.

Læs resten »
Kirsebærallén på Bispebjerg Kirkegård

Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård

Det har udviklet sig til lidt af en københavnerbegivenhed at tage til Bispebjerg Kirkegård og gå under det fantastiske lyserøde kirsebær tagdække. Træerne blomstrer kun omkring 14 dage om året, men holder sig bedre, hvis det er lidt køligere vejr.

Læs resten »
Bunkerne i Skanderborg bøgeskov

Skanderborg Bunkerne – Lige under bøgetræerne

Der er andet end bøgetræer i skoven ved Skanderborg. Rundt omkring er der spor efter det tyske Luftwaffes hovedkvarter i Danmark under 2. verdenskrig. Fra februar 1944 og frem til maj 1945 havde den tyske besættelsesmagt beslaglagt Skanderborg Dyrehave. Tyskerne brugte området som dansk hovedkvarter for Luftwaffe.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

  Tilmeld  
Underretning af
Scroll to top