Kalø slotsruin på Djursland

Kalø slotsruin på Djursland

Skøn natur, kyst & Kalø slotsruin

Vi har gennem mange år taget hunden og ungerne under armen, og draget ud til Kalø Slotsruin. Her er frisk luft, smuk natur og så kan man næsten mærke det historiske vingesus.

Kalø Slotsruin er resterne af et kongeligt slot og en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge, beliggende i Kalø Vig ved Djurslands sydkyst, ca. 2 km. fra Rønde og 20 km fra Aarhus i. Kongeborgen Kalø Slot blev grundlagt af kong Erik Menved omkring 1313 som én af mindst fire borge i Jylland for at styrke kongemagten efter omfattende bondeopstande.

Husk ordentligt fodtøj til turen ud langs vandet til den gamle ruin.

De nye nænsomt placerede udkigsposte

Prægtig natur over skov og vand ved Kalø Slotsruin

Prægtig natur med skov og vand

Praktiske informationer

Webside: Visit Djursland
Entre: Gratis
Fodtøj: Gode sko anbefales
Adresse: Molsvej 31 – 8410 Rønde

Andre spændende danske perler

Marselisborg Slot - Vintertide

Skov, Strand, Bakker, Dyr & et Kongeligt Slot

Marselisborg Slot, Dyrehaven, Moesgård Strand & Ørnereden (som er helt fredelig) – Vi befinder os i ét af de smukkeste områder af Danmark og (næsten) midt i Danmarks næststørste by, Århus. Skrænterne ved Ørnereden, ned mod Århus Bugt er særdeles stejle – med hældninger på op til 30% i gennemsnit. Magter du de 124 trin ned og op?

Læs resten »
Cisternen udstilling og kunst på Frederiksberg

Cisternerne – Not the end of the world

Cisternerne er et tidligere vandreservoir under Søndermarken, der i dag udgør et enestående udstillingssted i Frederiksberg. I 2019 inviterer Cisternerne nysgerrige opdagelsesrejsende med ind i en mørk fremtid. Det danske kunstnerkollektiv SUPERFLEX har omformet og oversvømmet det tidligere vandreservoir på Frederiksberg, der i dag fungerer som Hovedstadens underjordiske kunsthal.

Læs resten »
Frederiksborg Slot med Vandløb og slotshave

Frederiksborg Slot & Nationalhistorisk Museum

Malerisk placeret midt i Slotssøen i Hillerød ligger Frederiksborg Slot, Nordens største renæssanceslot. Det overdådige pragtslot er rigt på detaljer og imponerende kunsthåndværk, og et besøg giver fin mulighed for at opleve tidligere tiders pomp og pragt. Frederiksborg Slot huser Det Nationalhistoriske Museum. Gennem historiske malerier, portrætter, møbler og kunsthåndværk fra forskellige stilperioder fortæller museet 500 års danmarkshistorie. På en tur gennem slottes mange smukke sale møder man konger og dronninger, adelige og borgerlige, begivenheder og epoker som alle har været med til at forme Danmarks udvikling og historie.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

  Tilmeld  
Underretning af
Scroll to top