Reb-hængebro og zip-lines i Harzen

Harzen - Verdens længste reb hængebro og adrenalinsus

Mest for dig som elsker adrenalinsus

Vi har i forvejen skrevet flere artikler om de helt utroligt mange attraktioner og udflugtsmål i Harzen. Men vi manglede nogle stykker, for Harzen har også Verdens længste reb hængebro og byder på masser af fede adrenalinsus

Så denne gang koncentrere vi os om de mere actionprægede og anderledes attraktioner. Nogle af attraktionerne drejer sig om seværdigheder fra krigens tid, koncentrationslejre etc., mens andre henvender sig direkte til menesker som elsker adrenalinsus når man kaster sig ud i det ukendte.

Mountain Biking er populært i Harzen
KZ Mittelbau-Dora Memorial
KZ Mittelbau-Dora Memorial

KZ Mittelbau-Dora Memorial i Harzen

Vi starter i det dystre hjørne; KZ koncentrationslejren Dora-Mittelbau, også kendt som Dora-Nordhausen. ligger i det sydlige Harzen, nord for byen Nordhausen i Thüringen. Lejren rummer i dag et museum. Fra begyndelsen var Dora-Mittelbau en underafdeling af koncentrationslejren Buchenwald, men var ikke en egentlig udryddelseslejr. I 1944 overtog SS lejren.

I 1943 begyndte fanger i Dora-Mittelbau, at udvikle fabriksanlæg til V-2 raketten. Disse anlæg var bygget i 20 km. lange tunneller inde i den nærliggende bjergkam, så de var beskyttet mod bomber fra allierede fly. V’et stod for Vergeltung, gengældelse. Der var stor modvilje blandt fangerne mod at fremstille raketterne, og man forsøgte at trække alle processerne i langdrag. Mistanke om den form for sabotage medførte omgående dødsstraf, og omkring 200 fanger blev hængt på mistanken.

Hahnenklee bobbahn bocksberg

I Bocksberg-Hahnenklee, kan du prøve en tur ned af bjerget, i Nordeuropas længste bobslædebane, (Hahnenklee bobbahn bocksberg). Er man til fart og adrenalinsus, må man ikke snyde sig selv for en tur i denne bane. Banen er næsten 1,5 km lang.

Turen op til toppen af bjerget, foregår i enten 4-sæders ‘gondoler`, eller i de mere almindelige kabiner. Bemærk at billetten som købes nede ved startpunktet i Hahnenklee, gælder tre forskellige ‘ting’. Vi brugte f.eks. vores “klip” således; Først tog vi den almindelige svævebane op til toppen. Derefter et klip på en tur i Bobslædebanen, (ekstra turer kan tilkøbes på toppen). Sidste klip blev brugt på en tur ned af bjerget i de åbne ‘gondoler’.

Bocksberg-Hahnenklee er også meget besøgt af mountainbikere som elsker de mange spændende specialbaner på dette bjerg. Cyklisterne kommer op på toppen i ‘gondolerne’ ved at slynge cyklen op på det ene sæde, og så selv springe ombord i det andet sæde. Det lyder måske ikke så udfordrende, men husk lige, at dette altså foregår mens gondolen er i fart. Den kører uafbrudt, uden stop :- )

Hahnenklee bobbahn bocksberg

Hahnenklee bobbahn bocksberg

Titan RT – Verdens længste reb hængebro

Harzen er også Verdens længste reb hængebro og adrenalinsus

Nede ved Bodetal i Harzen, mere præcist ved Rappbodetalsperre, finder du flere muligheder for adrenalinsus, f.eks. kan du gå over Verdens længste reb hængebro. Broen som er 440 meter lang og hænger frit 100 meter over dalen, kaldes i daglig tale “Titan RT”.

Lige omkring den spektakulære bro finder du som nævnt flere andre muligheder for adrenalinsus:

Megazipline - Adrenalinsus

Er du klar til én kilometer ren adrenalin, klar til den mest vanvittige, hurtigste og hotteste fritidsoplevelse i Harz? 120m over udgravningen af ​​Rappbodetalsperre, venter Europas største dobbelt -slider – Lås dig fast og lad dig falde, tør du?

1. Du får udleveret dit sikkerheds-udstyr.
2. Alt dobbelt-tjekkes.
3. Og så… afsted det går.

https://www.harzdrenalin.de/

Megazipline i Harzen

Megazipline

Wallrunning i Harzen - Tør du?
Wallrunning i Harzen – Tør du?

Wallrunning - Er du til mere adrenalinsus?

Velkommen til Wall Running, en “udspringer” af den kendte House Running, fritidsaktiviteter med adrenalin garanti! Du skal være kold og måske en smule “småskør”, for frivilligt at løbe ned en dæmninge-mur. Nej, du behøver ikke være skør, men du kan ihvertfald forvente dig en utrolig spændende oplevelse og et kæmpe skud adrenalin.

Få styr på pulsen, læn dig ud over kanten, tag en dyb indånding, og lad din nedstigning begynde. Du bestemmer selv hastigheden, og du vil kunne nyde udsigten, hvis altså du kan koncentrere dig om det ;- )

https://www.harzdrenalin.de/

Andre spændende rejseblogs

DEL GERNE, TAK

0 0 vote
Article Rating
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x