groen-mark-daadyr-frijsenborg

Frijsenborg Slot & skove

Det smukke slot og skovene omkring

Frijsenborg er en herregård beliggende i Hammel Sogn, Favrskov Kommune i Østjylland. Indtil lensafløsningen 1922 var herregården centrum for Grevskabet Frijsenborg, det største danske grevskab gennem tiderne. Godset er stadig blandt de største jordbesiddelser i Danmark.

Desværre er slottet ikke, under normale omstændigheder åbnet for offentligheden, men man kan gå rundt og betragte det på afstand. Frijsenborg skovene er meget store og mange mennesker ynder at bevæge sig rundt på de mange stier. Ud over par som blot spadserer en tur, vil du sikkert møde en del mountainbikere og motionsløbere. Du kan også meget vel opleve at se det smukke kronvildt på meget tæt hold. Frijsenborg skovenen ligger i et ret kuperet terræn og visse steder vil du opleve ekstra stejle stigninger.

Frijsenborg Slot og Gods

Frijsenborg Slot

Pøt-mølle Slotskro

Idylliske Pøtmølle

Pøtmølle Slotskro

Inde midt i det hele finder du den smukke og idyliske gamle Slotskro, ‘Pøt Mølle’ hvor du kan få dig en kop kaffe eller en skøn frokost. ‘Pøt Mølle’ er også ofte benyttet i forbindelse med bryllupper, fødselsdage, julefrokoster etc.

Adresse – Slottet: Linen 62, 8450 Hammel
Adresse – Pøtmølle: Pøt Møllevej 80, 8450 Hammel
Web (Slottet): https://wefri.dk/
Web (Pøt-Mølle): https://pøtmølle.dk/

Frijsenborg i vores fotoalbum

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Kirsebærallén på Bispebjerg Kirkegård

Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård

Det har udviklet sig til lidt af en københavnerbegivenhed at tage til Bispebjerg Kirkegård og gå under det fantastiske lyserøde kirsebær tagdække. Træerne blomstrer kun omkring 14 dage om året, men holder sig bedre, hvis det er lidt køligere vejr.

Læs resten »
Rytterstatue foran Christiansborg Slot

Christiansborg Slot – Slotsholmen

Lidt kongelig har man vel lov at være? Besøg Christiansborg Slot, der huser De Kongelige Repræsentationslokaler med Riddersalen og Dronningens Gobeliner, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Christiansborg Slotskirke og ruinerne under slottet.

Læs resten »
Rosenborg Slot Mørk himmel

Rosenborg Slot og Kongens Have

Det 400 år gamle renæssanceslot blev bygget af Christian 4., der med sin farverige personlighed satte et stærkt aftryk på Danmarkshistorien. I dag kan besøgende rejse tilbage i tiden og fornemme det kongelige liv til hverdag og fest gennem Christian 4.s og hans efterkommeres ejendele.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

2
Leave a Reply

1 Kommenter tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Varmeste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld  
nyeste ældste flest stemmer
Underretning af
Hanne Y

Fantastiske billeder ♥️

Scroll to top