groen-mark-daadyr-frijsenborg

Frijsenborg Slot & skove

Det smukke slot og skovene omkring

Frijsenborg er en herregård beliggende i Hammel Sogn, Favrskov Kommune i Østjylland. Indtil lensafløsningen 1922 var herregården centrum for Grevskabet Frijsenborg, det største danske grevskab gennem tiderne. Godset er stadig blandt de største jordbesiddelser i Danmark.

Desværre er slottet ikke, under normale omstændigheder åbnet for offentligheden, men man kan gå rundt og betragte det på afstand. Frijsenborg skovene er meget store og mange mennesker ynder at bevæge sig rundt på de mange stier. Ud over par som blot spadserer en tur, vil du sikkert møde en del mountainbikere og motionsløbere. Du kan også meget vel opleve at se det smukke kronvildt på meget tæt hold. Frijsenborg skovenen ligger i et ret kuperet terræn og visse steder vil du opleve ekstra stejle stigninger.

Frisenborg slot, Hammel

Frijsenborg Slot

Pøt-mølle Slotskro

Idylliske Pøtmølle

Pøtmølle Slotskro

Inde midt i det hele finder du den smukke og idyliske gamle Slotskro, ‘Pøt Mølle’ hvor du kan få dig en kop kaffe eller en skøn frokost. ‘Pøt Mølle’ er også ofte benyttet i forbindelse med bryllupper, fødselsdage, julefrokoster etc.

Adresse – Slottet: Linen 62, 8450 Hammel
Adresse – Pøtmølle: Pøt Møllevej 80, 8450 Hammel
Web (Slottet): https://wefri.dk/
Web (Pøt-Mølle): https://pøtmølle.dk/

Frijsenborg i vores fotoalbum

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

DEL GERNE, TAK

0 0 vote
Article Rating
Scroll to top
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x