groen-mark-daadyr-frijsenborg

Frijsenborg Slot & skove

Det smukke slot og skovene omkring

Frijsenborg er en herregård beliggende i Hammel Sogn, Favrskov Kommune i Østjylland. Indtil lensafløsningen 1922 var herregården centrum for Grevskabet Frijsenborg, det største danske grevskab gennem tiderne. Godset er stadig blandt de største jordbesiddelser i Danmark.

Desværre er slottet ikke, under normale omstændigheder åbnet for offentligheden, men man kan gå rundt og betragte det på afstand. Frijsenborg skovene er meget store og mange mennesker ynder at bevæge sig rundt på de mange stier. Ud over par som blot spadserer en tur, vil du sikkert møde en del mountainbikere og motionsløbere. Du kan også meget vel opleve at se det smukke kronvildt på meget tæt hold. Frijsenborg skovenen ligger i et ret kuperet terræn og visse steder vil du opleve ekstra stejle stigninger.

Frijsenborg Slot og Gods

Frijsenborg Slot

Pøt-mølle Slotskro

Idylliske Pøtmølle

Pøtmølle Slotskro

Inde midt i det hele finder du den smukke og idyliske gamle Slotskro, ‘Pøt Mølle’ hvor du kan få dig en kop kaffe eller en skøn frokost. ‘Pøt Mølle’ er også ofte benyttet i forbindelse med bryllupper, fødselsdage, julefrokoster etc.

Adresse – Slottet: Linen 62, 8450 Hammel
Adresse – Pøtmølle: Pøt Møllevej 80, 8450 Hammel
Web (Slottet): https://wefri.dk/
Web (Pøt-Mølle): https://pøtmølle.dk/

Frijsenborg i vores fotoalbum

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Bunkeren i Tripitz - Blåvand

Tirpitz museet – Havets guld i bunkeren

Midt i klitlandskabet i Blåvand ligger Tirpitz bunker-museum, en unik oplevelse for hele famillien – Mød f.eks. “en hær af beton” og oplev “den skjulte vestkyst”, eller mærk stemningen i den ældgamle ravskov, hvor du kan gå en tur gennem den eventyrlige verden mellem ravskovens træer. Fæstningen blev bygget som en del af Hitlers Atlantvold og skulle beskytte vestkysten og i særdeleshed Esbjerg Havn.

Læs resten »
Heksens hus i Horstved skov

Heksens hus i horstved skov

Tag på tur til ”Heksens hus” som er et forladt hus i Horstved Skov. Huset hedder “Flintholm” og blev opført i 1930’erne som en slags lysthus for skovejer og bedemand Peder Madsen Pedersen. Det har været forladt i rigtig mange år, hvilket er grunden til, at det er så faldefærdigt. Det kan nok være lidt uhyggeligt at være derinde, men også spændende.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

2
Leave a Reply

1 Kommenter tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Varmeste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld  
nyeste ældste flest stemmer
Underretning af
Hanne Y

Fantastiske billeder ♥️

Scroll to top