Billede taget i dejlige Rom - Stemning

Fortryllende ferie i Rom – Den evige stad

Turen går til Fantastiske Rom

En ferie i Rom er en oplagt mulighed for de fleste, ja faktisk også hvis du blot leder efter et rejsemål til en forlænget weekend. Efter mere end 25 år, som udelukkende har budt på bilferier rundt i Europa, valgte vi i 2016, af flere grunde, at hoppe på et fly istedet. Turen gik til Rom efter en pludselig indskydelse, en tur som skulle blive en af vores bedste ferier nogensinde… Nej den bedste!

Vores planlagte landing i Ciampino lufthavn, skulle ske klokken 22.40, men blev forsinket et par timer fordi en passager var blevet dårlig på flyet, mens det var på vej mod Billund. Derfor måtte de lande i Tyske Barden Barden undervejs. Vi fløj derfor først ind over Rom efter midnat, men sikken et syn som mødte os; Fantastisk.

Natflyvning ind over Rom
Indflyvning over Rom om natten
Rom Metro og Transport

Husk gyldig billet & undgå kæmpe-bøder

Ciampino Airport om aftenen

Lørdag den 6. august 2016 – Dag nr. 1

Det at lande sent i Ciampino airport, kan meget vel give dig nogle problemer som du sikkert ikke havde set komme. Læs derfor denne post som fortæller dig hvor galt det kan gå, og hvad du selv kan gøre, for ikke at havne i lignende problemer.

Transport i Rom
Vi havde kun sjældent brug for transport rundt i byen og valgte derfor kun at købe billet til 24 timer ad gangen. Prisen var 7 Euro pr. stk. og dækker bus, tog, metro og sporvogne. Køber man til flere dage, vil prisen naturligvis blive forholdsvis lavere. Du køber billetterne på stationerne, eller i en af de mange Tabac/Lotto forretninger, men HUSK at stemple dem inden du træder ind i den første metro, bus eller tog etc.

Du stempler kun én gang pr. billet og når først du har stemplet, er din billet aktiveret. Det er MEGA MEGET dyrt at blive taget uden gyldig billet, og du kan glemme alt om dårlige undskyldninger, “jamen jeg er turist og vidste ikke”. Det er cash betaling og til beløb du sent vil glemme, faktisk kan det let blive flere tusinde kroner!

B&B Hotel Roma Trastevere

Vores hotel var B&B Hotel Roma Trastevere og det var såmænd udmærket, men ikke et sted vi vil benytte igen. Grunden til vi havde valgt netop det hotel, var til dels prisen, men nok mere fordi vi kender denne kæde fra Tyskland og plejer at være meget tilfredse. Værelserne var rene og pæne og servicen var også OK, men morgenmaden var til gengæld en stor skuffelse og belligenheden var bestemt heller ikke optimal.

Nå, men vi skulle jo kun sove her, så det hele skulle nu nok gå alligevel. Vi var her jo for at få nogle gode oplevelser og en dejlig ferie, så lad os endelig komme igang :- )

B&B Hotel, Travesterne i Rom
B&B Hotel Roma Trastevere
Domus Severiana
Domus Severiana

Oplevelser & Attraktioner | Rejsen starter her

Søndag den 7. august 2016 – Dag nr. 2

Vi startede feriens første “rigtige” dag med en tur til Palantinerhøjen og Circus Maximus, ikke langt fra hotellet. Undervejs kom vi tilfældigt forbi Pyramid of Caius Cestius.

Fordi vi besøgte Palantino højen den første søndag i måneden, var entreen gratis, (dette gælder i øvrigt også Colosseum som nærmest ligger lige over for). Husk iøvrigt altid, at det kan betale sig at købe billetten til Colosseum her ved Palantinerhøjen. Så slipper du nemlig for at stå i den længste/langsommeste kø ved Colosseum. Når først du har billet til Colosseum, stiller du dig i køen til højre ved Colosseum. Den kø er forbeholdt alle som har en billet og derfor bevæger køen sig noget hurtigere frem end køen til venstre.

Colosseum – Byens berømte vartegn

Colosseum blev påbegyndt af kejser Vespasian i 70 e.Kr. og fuldført under hans søn Titus i 80 e.Kr. Det er et amfiteater som bl.a. blev anvendt til de berømte gladiatorkampe. Her er plads til 5.000 ståpladser og ca. 50.000 siddepladser og bygningen havde oprindeligt 76 offentlige indgange, plus en til byens magistrater, en til kejseren og to til de optrædende. I dag er kun bygningens nordlige halvdel intakt. Bygningens skelet er 80 store piller, som bærer facaden, og som har en højde på over 45 meter. Colosseum blev den 7. juli 2007 valgt som et af verdens syv nye underværker.

Colosseum rom
Colosseum
Santa Maria in Aracoeli
Santa Maria in Aracoeli

Basilica di Santa Maria in Ara coeli

Eftermiddagen blev tilbragt rundt i byen, lidt på må og få, specielt gik der en del tid i området nede omkring Foro Romano. På et tidspunkt kom vi f.eks. helt tilfældigt forbi endnu en af de talrige trapper. Denne trappe var dog længere end de fleste og på toppen kunne vi se, en tilsynladende moderne kirke. Den så ikke ud af noget særligt, men nysgerrigheden vandt, så vi gik op af de mange trin for at kigge nærmere.

Det skulle vise sig at være Basilica di Santa Maria in Ara coeli og jeg skal love for at det ydre snyder, for indenfor viser Basilica di Santa Maria in Ara coeli sig som en ganske prægtig kirke, faktisk en af de smukkeste vi nogensinde har set. Har du bare en lille smule “hang” til smukke kirkerum, må du ikke snyde dig selv for denne oplevelse.

Scarlett o’Hara

Jamen er det ikke…? På vejen hjem til hotellet, kom vi helt tilfældigt forbi endnu en trappe, (dem er der altså mange af i Rom), og denne trappe var ikke helt almindelig. En kunstner har malet Scarlett o’Hara, (Borte med blæsten – 1936) på trappen. Trappen er ikke nogen “wauhh-oplevelse”, men man kan jo stikke hovedet forbi, hvis man alligevel er i den ende af byen. Du finder dens præcise belligenhed på dette link, (Google Maps).

Scarlett o’Hara
Trappen med Scarlett o’Hara påmalet

dag 2 - Sightseeing i Rom

Peterskirken i Vatikanet i Rom

Peterskirken i Vatikanstaten

Peterskirken & Vatikanstaten

Mandag den 8. august 2016 – Dag nr. 3

Vi startede dagen med en tur til Vatikanet, den lille selvstændige stat i Rom. Vores fokus var naturligvis specielt rettet mod den enorme Peterskirke som er en af verdens største kirkebygninger. Den er også kendt for sin benediktionsloggia, hvorfra en nyvalgt pave præsenteres første gang efter en afholdt konklave. Den afløste en old-kristelig basilika fra 300-tallet. Kirken ligger i centrum af Vatikanstaten, som er en selvstændig bystat på 44,2 hektar og er verdens mindste suveræne stat, (med bred global accept). Vatikanstatens politik varetages af et enevældigt valgmonarki, hvor lederen af den romersk-katolske kirke har magten.

OBS: Vil du op i toppen af Peterskirken, skal du være opmærksom på at der er mange trin op, faktisk hele 551 stk. og det er en hård tur op, tro mig. Faktisk bliver turisterne advaret med store gule skilte og rød skrift, at f.eks. hjertepatienter ikke bør gå op. Man kan dog heldigvis også vælge at tage elevatoren op.

Tænk over din påklædning – Er du tækkeligt klædt?
I alle byens kirker gælder det, at kvinder ikke må vise bare ben og skuldre. Vi anbefaler derfor at I selv medbringer et tyndt tørklæde til at svinge over skulderen inden I går ind. Man kan også købe disse tørklæder i små boder, men det bliver de nok ikke ligefrem billigere af. Denne regel gælder iøvrigt i rigtig mange kirker rundt i Europa.

By-vandring i Rom midtby

Efter vores besøg i den lille, men magtfulde stat, gik turen videre ud i Rom, nye oplevelser og indtryk ventede.

Man behøver ikke nogen desideret planlægning for at komme rundt og se smukke seværdigheder i Rom – De kommer selv til dig og ligger nærmest side om side. Vi kom f.eks. forbi en tilfældig kirke, Santa Maria Maddalena, en fascinerende smuk kirke som på én eller anden måde gjorde et stort indtryk på os begge. Jeg tror det var noget med lysindfaldene fra solens lys gennem de smukke farvede vinduer? Overalt i kirken kunne man beundre de smukke effekter fra dette samspil af lys. Helt åbenlyst meget velovervejet tilrettelagt.

Santa Maria Maddalena

Santa Maria Maddalena

dag 3 - Sightseeing i Rom

Sommerstemning i byen Tivoli, Italien

Sommerstemning i byen Tivoli

Citybreak - En tur til byen Tivoli & Villa D’este

Tirsdag den 9. august 2016 – Dag nr. 4

Efter et par skønne, men hektiske dage i Rom, trængte vi til at komme lidt væk fra de mange mennesker og søge noget fred og ro til både krop og sjæl. Vi valgte at ta’ toget ca. 35 km. op til en mindre by som hedder Tivoli. Turen tager ca. en times tid og målet går det hele turen værd.

Byen Tivoli er først og fremmest kendt for den fantastiske have Villa D’este, og når først man har oplevet denne have/park, kan man egentlig godt forstå at folk skriver så begejstret om den. Vi vil begge tilslutte os begejstringen, men selve byen Tivoli, er nu altså også en rigtig dejlig by at vandrer rundt i. Vi fik en uforglemmelig dag som vi nød i fulde drag og som vi virkelig trængte til.

dag 4 - citybreak i Tivoli & Villa D’este

Terme di Caracalla

Terme di Caracalla

Terme di Caracalla

Onsdag den 10. august 2016 – Dag nr. 5

Vores sidste dag i Rom startede med et besøg i Terme di Caracalla som er et fantastisk rekreativt område i Rom. Noget sidestykke til termerne i det gamle Rom er svært at finde i vor moderne tid, med mindre man kan forestille sig en badeanstalt, sport- og fitnessklub, botanisk have og et museum, bibliotek og medborgerhus i ét og samme kompleks.

Vi skal helt frem til kejsertiden før romerne i større tal for alvor lærer at værdsætte det daglige bad. Før denne tid var det en luksus for den rige del af befolkningen, og selv blandt disse, var det ikke altid man nåede meget længere end til det ugentlige bad.

Aventine Hill

Vi var åbenbart gået i total “stress free-mode”, for efter at have slentret rundt og nydt Terme di Caracalla, gik turen videre til Aventine Hill, blandt mange kendt som “appelsinlunden“, (p.g.a. de mange smukke appelsintræer i parken). Her venter dig en virkelig flot udsigt og så kan man samtidig besøge kirken Santa Sabina.

Under den romerske republik var højen en folkelig bydel, beboet af plebejere, men blev senere et eksklusivt boligområde med store villaer, templer og luksuriøse badeindretninger. På Aventinerhøjen blev der fejret blandt andet ekstatiske fester til ære for Bacchus. I løbet af middelalderen blev Aventinerhøjen affolket og er til i dag domineret af klostre og haver.

Aventine Hill

Aftenstemning ved floden Tiberen i Rom

Aftenstemning ved floden Tiberen

Sidste aften i Rom, i denne omgang

Efter en lang og spændende dag, var tiden efterhånden kommet til at vi skulle nyde vores sidste aften i Rom, (i denne omgang, for vi kommer med garanti snart tilbage). Den skulle selvfølgelig være ‘total i orden` og gerne romantisk, (kunne den næsten blive andet?). Vi gik ned til floden Tiberen og ja, her var der både hygge, stemning og gode muligheder for en romantisk aften, og det fik vi så :- )

Alt godt har en ende og i morgen tidlig skulle vi altså med flyveren tilbage til Danmark. Man siger godt nok, at “ude er godt, men hjemme er bedst”, og det passer nok heldigvis også meget godt, men lige i aften var lysten altså ikke så stor til at skulle rejse hjem. Vores ferie i Rom var “ferien vi ikke ville hjem fra”.

dag 5 - Rom, Tak for denne gang

REJSENS PRIS (2 PERSONER)
Flybilletter: 2400,-
Hotel (incl. 5 x morgencomplet): 2600,-
Prisniveau i.f.h.t. til DK: 82%
Restaurant (gennemsnit): DK 130,- | IT 95,-
Rejsen foretaget i: August 2016
Jette & Ivan - Rejse-Loggen.dk
Jette & Ivan
Rejse-Loggen.dk

Andre spændende rejseblogs

DEL GERNE, TAK

0 0 vote
Article Rating
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x