Rejsebeskrivelser - Weekend tur til Hamborg

Det er hip, det er cool, det er weekend i Hamborg

Danskernes nye (Tyske) favoritby?

Siger man ferie eller weekend i en Tysk storby, tror jeg de fleste mennesker først tænker på Berlin. Men efterhånden vinder Hamborg mere ind og det må siges at være fuldt fortjent. Hamburg er meget mere end en kæmpe industrihavn. Den lægger op til en underholdende weekend, og er samtidig en meget smuk og spændende by. Det er hip, det er cool, det er Hamborg.

Fordi Hamborg ligger ved Elben, og er bygget op omkring søerne i indre og ydre Alster, er man hele tiden i nærheden af vand og kanaler. Faktisk har Hamburg flere broer end Venedig, Amsterdam og London tilsammen. Hamburg – `Nordens Venedig`, er en af Europas mest dynamiske byer og fra midt-jylland er der ikke længere end til København, men du sparer broafgiften.

Hyggeligt kafferisteri i Hamborg

Hyggeligt kafferisteri i Hamborg

Det gamle smukke rådhus i Harburg

God mad, gode øl og sjove oplevelser

Onsdag den 6. april 2016 – Dag nr. 1

Forventer du en finkulturel rejsebeskrivelse af Hamborg, må vi nok skuffe dig og bede dig hoppe videre til en ny søgning. Vi har altid taget vores børn med ind og se kirker, ruiner, museer og lignende, og faktisk er de alle rigtig glade for det, den dag i dag. Vi besøger stadig sådanne steder med stor lyst, og gjorde det da også denne gang. Men først og fremmest, gik vores første weekendtur til Hamborg ud på god mad, gode øl og sjove oplevelser, måske netop fordi der ikke har været så meget at grine af den seneste tid.

B&B Hamburg/Harburg

Vi havde valgt Hotel B&B Hamburg/Harburg som base. Hotellet er ikke et stort lukseriøst fire-stjernet hotel, men det er rent og pænt, og personalet er meget serviceminded. B&B Hamburg/Harburg er kun et par år gammelt, og opholdet kostede os 1200,- incl. morgenmad (for to nætter).

Morgenmaden var ikke en kæmpe anretning, men der var frisk brød af forskellig slags, ost, pålæg, Nutella, blødkogte æg og flere forskellige typer kaffe, så det var bestemt godkendt til prisen. Hotellet tilbyder gratis parkering.

Der var flere grunde til, at vi valgte lige netop dette hotel. Først og fremmest var det svært at finde ledige hoteller indenfor vores priskrav i den pågældende periode, men også fordi vi i forvejen havde boet på en del B&B hoteller, og derfor vidste hvad de stod for.

B&B Hamburg/Harburg

Old Dubliner Pub, Harburg

Old Dubliner Pub, Harburg – Vores favorit

Bydelen Harburg i det nordlige Hamborg

Vi havde aldrig været i Hamborg før og da slet ikke ude i denne ende af byen. Ud fra de billeder og informationer vi umiddelbart kunne finde på nettet, troede vi det var et meget industrielt kvarter. Men fordi der ikke var langt fra hotellet til S-banen, (ca. 10 minutter til fods) og det kun tager ca. 20 minutter med toget ind til byen, tænkte vi, at det var OK.

Bydelen Harburg er faktisk en ganske fortræffelig bydel og kunne næsten være en ferieweekend værd i sig selv. Ja, der bliver bygget meget i området, men her er charme og mange gode restauranter. Harburg er en skøn blanding af moderne storby, butiks arkader og smukke gamle bygninger m.m. – Meget tæt på hotellet ligger Old Dubliner Pub, et fedt sted med fed live-musik i mange weekender – Kan klart anbefales.

dag 1 - harburg

Alte Elb-Tunnel

Gå en tur gennem ‘Alte Elb Tunnel’.

Alte Elb-Tunnel

Onsdag den 6. april 2016 – Dag nr. 1

En tur med toget, cirka 20-25 minutter, så var vi nede i selve Hamborg, og vi startede med en spasertur ind gennem den gamle Elb-tunnel. Det er ganske gratis og faktisk en særdeles spændende og hyggelig oplevelse.

Arbejdet blev påbegyndt den 22.07.1907 og stod færdig den 07.09.1911. Tunnellen er 426,50 meter lang og 23,50 meter dyb. Du kan gå hele vejen og bestemmer selv om du vil benytte elevatoren, eller tage trapperne. Vi valgte begge ´løsninger`. Trapperne giver mange smukke indtryk, fordi du så kan se de mange detaljer og udsmykninger. Faktisk er der også mulighed for at få sin bil med igennem. Der er plads til én bil ad gangen og disse løftes ned i sine egne (meget store) elevatorer.

Reeperbahn – Syndens Mil

Reeperbahn, også kaldet “Der Kiez”. På Dansk kendes den nok bedst som “Syndens Mil”, er en 930 meter lang gade, der strækker sig fra Nobistor til Millerntor i Hamborgs forlystelses- og bordelkvarter Sankt Pauli. Gaden er kendt for sine mange sex-shops, barer, natklubber og diskoteker. Men også for voks-museet Panoptikum, St. Pauli-teatret og operettehuset.

Om sommeren er der en masse udendørsliv på Hans Albers Platz og parallelt med Reeperbahn løber Herbertstraße, en bordelgade hvor mindreårige og kvindelige besøgende ikke har adgang. Skulle du bevæge dig ind i det kvarter, skal du være meget opmærksom på, at al fotografering betragtes som `ulovligt`. Reeperbahn var stedet hvor sømændene festede, når de kom i land i Hamborg.

Reeperbahn

Hygge, fest, farver & stemning i Reeperbahn

Panoptikum Hamburg

Panoptikum Voksmuseum

Panoptikum Voksmuseum

Vi skulle ind og have varmen, og valgte at gå ind på Panoptikum, et skønt vokskabinet, endda med billig entre. Panoptikum er måske ikke så stort, men de tre etager byder på mange sjove og spændende oplevelser. Det var super hyggeligt at gå rundt herinde og måske p.g.a. tidspunktet? havde vi stort set det hele for os selv.

Efter turen rundt på alle tre etager, drog vi videre på vores lille private sightseeing i Hamborg. Vi gik videre til det store tivoli DOM, som besøger Hamborg tre gange om året, én måned ad gangen, (henholdsvis forår, sommer og vinter).

Palles Tivoli? - Nej, Hamburg DOM

Tivoli? Det føles som hundrede år siden vi havde været i tivoli, og vi gjorde det udelukkende fordi vi var forholdsvis tæt på, og fordi vi var lidt nysgerrige.

Jeg havde nok forventet at se en slags “Palle’s tivoli”, hvilket det vel også er, men i en voldsomt overdimesioneret målestok. Tivoli DOM er et sandt overflødigshorn af mad, farver, forlystelser og øl.

Nogle vil måske kalde det vulgært, dem om det – Hamburger DOM er en kæmpestor folkefest, som trækker 1000-vis af mennesker.

Jeg ved ikke hvor mange spise og drikkeboder der er, jeg opgav at tælle, men uanset hvilken bod man gik forbi, kunne man se personalet stå og gøre rent. Om det så var deres uniformer, var de alle afpasset i farver til lige præcis deres bod. Det må være indbegrebet af Tysk ‘ordnung muss sein’.

Hamburg DOM Tivoli

Hamburg DOM Tivoli

dag 1 - Panoptikum & Hamburg DOM

Arriva, watch & learn

Sightseeing i Hamburg

Torsdag den 7. april 2016 – Dag nr. 2

Hamborg byder på mere end 4000 restauranter. Her bliver smagsløgene pirret af sanseoplevelser fra alverdens køkkener. Det er godt og billigt og man spiser aldrig nogensinde decideret dårligt i Hamburg.

Betjeningen er et kapitel for sig selv; Om det er det lille portugisiske spise sted, (dem er der mange af), eller de mere trendy barer med høj drinks-føring, har man altid fornemmelsen af, at man bliver betjent og opvartet af nogen, der kan lide, hvad de laver.

Pris og kvalitet hænger ikke sammen efter Danske standarder. Man får meget mere, end hvad man betaler for, så både Jette & jeg vil stærkt anbefale andre at tage på weekendtur til Hamborg.

dag 2 - Sightseeing i Hamborg

REJSENS PRIS (2 PERSONER)
Benzin: ca. 700,-
Hotel (incl. 2 x morgencomplet): 1200,-
Prisniveau i.f.h.t. til DK: 76%
Restaurant (gennemsnit): DK 130,- | GER 76,-
Rejsen foretaget i: April 2016
Jette & Ivan - Rejse-Loggen.dk
Jette & Ivan
Rejse-Loggen.dk

Andre spændende rejseblogs

DEL GERNE, TAK

0 0 vote
Article Rating
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x