Den Genfundne Bro ved Brædstrup

Den Genfundne Bro ved Brædstrup

Jamen, er det ikke en bro?

Der blev gjort store øjne, da Horsens Kommune i foråret 2014 begyndte at fjerne en jorddæmning ved Gudenåen for at skabe fri passage for blandt andet ørreder. Under jorddæmningen blev der nemlig fundet en 50 meter lang og 14 meter høj jernbanebro, som i 85 år har været godt gemt.

Man vidste jo godt den var der, men antog den nærmest var rustet væk, så man blev naturligvis overrasket over at se den nærmest ikke havde taget skade. Broen blev oprindeligt bygget som en del af jernbanen mellem Horsens og Bryrup i 1899. Ved indvielsen var det den højeste bro i norden.

Derfor fornemmer du nærmest en Wild West-stemning, når du i dag går, løber eller cykler hen over kløften og nyder en storslået udsigt over den brusende Gudenå.

Den Genfundne Bro ved Brædstrup

Den smukke gamle genfundne bro

Den Genfundne Bro ved Brædstrup

Broen ligger i et smukt naturområde

Praktisk info om Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro står i et naturskønt område nordvest for Horsens og bliver hvert år besøgt af flere end 100.000 fra både ind- og udland.

I området er der borde og bænke, et vadested til heste og gode chancer for at spotte vandstær og isfugl.

Se video fra https://hemmeligesteder.dk/Klik her
Web: https://visithorsens.dk/den-genfundne-bro/
Adresse: Vestbirkvej 2, 8740 Brædstrup
Koordinater: 55.972930, 9.689765

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Bunkerne i Skanderborg bøgeskov

Skanderborg Bunkerne – Lige under bøgetræerne

Der er andet end bøgetræer i skoven ved Skanderborg. Rundt omkring er der spor efter det tyske Luftwaffes hovedkvarter i Danmark under 2. verdenskrig. Fra februar 1944 og frem til maj 1945 havde den tyske besættelsesmagt beslaglagt Skanderborg Dyrehave. Tyskerne brugte området som dansk hovedkvarter for Luftwaffe.

Læs resten »
Kongeporten til Kastellet i København

Kastellet, en del af Danmarkshistorien

Kastellet er et citadel i København og et af de bedst bevarede fæstningsanlæg i Nordeuropa og det var her Johan Friedrich Struense sad i arresten til dommen. De smukke grønne omgivelser gør Kastellet til et meget populært udflugtsmål for en god spadseretur eller løbetur på voldene.

Læs resten »
Hald Ruin ved Viborg og Dollerup Bakker

Dollerup bakker & Hald ruin

Viborg er i sig selv en dejlig by, men kig også ud i Dollerup bakker og glem ikke den gamle Hald Ruin, også kaldet “det tredje Hald” eller “Bispens Hald”, en borgruin på en lille halvø i Hald sø, syd for Viborg En fantastisk kombinations-tur med oplevelser nok til en hel dag.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

  Tilmeld  
Underretning af
Scroll to top