Solnedgang over Skagen

De mest populære oplevelser i Skagen

Sollys, farver og stemning i Skagen

Her højt mod nord, hvor Danmark ender og de to have mødes, finder du masser af populære oplevelser i Skagen, oplevelser for alle aldre hele året rundt; Naturen, strandene, atmosfæren, de gamle gule huse, havnene med dens liv og spændende restauranter. Når man taler om Skagen, vil man, foruden de Skagengule huse, helt naturligt også komme til at tænke på de karakteristiske røde pakhuse på havnen. Skagen er også kendt for at være den by i Danmark, der har flest solskinstimer.

Skagensgule huse

De smukke Skagengule huse

Grenen set fra luften

Grenen på Skagen

Grenen - Stedet hvor de to have mødes

På Grenen, få kilometer nord for Skagen, kan man stå med et ben i hvert sit hav. Her på Jyllands nordligste spids mødes nemlig Kattegat og Skagerak. Her kan man køre med Sandormen ud til spidsen af Grenen, som er en spændende og oplevelsesrig tur. Sandormen har ingen faste køreplaner, men afgår jævnligt fra Grenens parkeringsplads. Der kan ikke betales med kreditkort.

Skagens hvide sandstrande
På den vestlige side er bølgerne lidt større, vandet lidt dybere og strømmen stærkere. Du kan solbade, lege i sandet og det er sjovt at bade her, men man skal være forsigtig og være opmærksom på, at det på grund af den meget stærke strøm er strengt forbudt at bade på selve Grenen – det er livsfarligt. Den østlige side af Grenen er lavvandet og badestrandene er særdeles børnevenlige, idet bølgerne er mindre. Der er ofte læ på denne side, da vestenvinden er dominerende og der er mange klitter med dejlige solgryder. Begge strande har Blå Flag, som betyder badestrande af højt kvalitet. Nyd også områdets sæler som fuldstændig har vænnet sig til turisterne og ofte raster på stranden midt i folkevrimlen eller på bunkers ude i vandet.

Adresse: Grenen, 9990 Skagen

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

DEL GERNE, TAK

0 0 vote
Article Rating
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x