Solnedgang over Skagen

De mest populære oplevelser i Skagen

Sollys, farver og stemning i Skagen

Her højt mod nord, hvor Danmark ender og de to have mødes, finder du masser af populære oplevelser i Skagen, oplevelser for alle aldre hele året rundt; Naturen, strandene, atmosfæren, de gamle gule huse, havnene med dens liv og spændende restauranter. Når man taler om Skagen, vil man, foruden de Skagengule huse, helt naturligt også komme til at tænke på de karakteristiske røde pakhuse på havnen. Skagen er også kendt for at være den by i Danmark, der har flest solskinstimer.

Skagensgule huse

De smukke Skagengule huse

Grenen set fra luften

Grenen på Skagen

Grenen - Stedet hvor de to have mødes

På Grenen, få kilometer nord for Skagen, kan man stå med et ben i hvert sit hav. Her på Jyllands nordligste spids mødes nemlig Kattegat og Skagerak. Her kan man køre med Sandormen ud til spidsen af Grenen, som er en spændende og oplevelsesrig tur. Sandormen har ingen faste køreplaner, men afgår jævnligt fra Grenens parkeringsplads. Der kan ikke betales med kreditkort.

Skagens hvide sandstrande
På den vestlige side er bølgerne lidt større, vandet lidt dybere og strømmen stærkere. Du kan solbade, lege i sandet og det er sjovt at bade her, men man skal være forsigtig og være opmærksom på, at det på grund af den meget stærke strøm er strengt forbudt at bade på selve Grenen – det er livsfarligt. Den østlige side af Grenen er lavvandet og badestrandene er særdeles børnevenlige, idet bølgerne er mindre. Der er ofte læ på denne side, da vestenvinden er dominerende og der er mange klitter med dejlige solgryder. Begge strande har Blå Flag, som betyder badestrande af højt kvalitet. Nyd også områdets sæler som fuldstændig har vænnet sig til turisterne og ofte raster på stranden midt i folkevrimlen eller på bunkers ude i vandet.

Adresse: Grenen, 9990 Skagen

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Rytterstatue foran Christiansborg Slot

Christiansborg Slot – Slotsholmen

Lidt kongelig har man vel lov at være? Besøg Christiansborg Slot, der huser De Kongelige Repræsentationslokaler med Riddersalen og Dronningens Gobeliner, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Christiansborg Slotskirke og ruinerne under slottet.

Læs resten »
Frederiksborg Slot med Vandløb og slotshave

Frederiksborg Slot & Nationalhistorisk Museum

Malerisk placeret midt i Slotssøen i Hillerød ligger Frederiksborg Slot, Nordens største renæssanceslot. Det overdådige pragtslot er rigt på detaljer og imponerende kunsthåndværk, og et besøg giver fin mulighed for at opleve tidligere tiders pomp og pragt. Frederiksborg Slot huser Det Nationalhistoriske Museum. Gennem historiske malerier, portrætter, møbler og kunsthåndværk fra forskellige stilperioder fortæller museet 500 års danmarkshistorie. På en tur gennem slottes mange smukke sale møder man konger og dronninger, adelige og borgerlige, begivenheder og epoker som alle har været med til at forme Danmarks udvikling og historie.

Læs resten »
Søndervig Sandskulpturer

Søndervig Sandskulpturer

Den årlige Sandskulpturfestival er helt speciel! Her mødes verdens bedste og mest talentfulde skulptører for at skabe kunstværker af sand. Det har altid været sjovt at bygge sandslotte! Men her går kunstnere amok i den særlige kunstart, der hedder sandskulpturering. De besøgende vil møde en 200 meter lang og 7 meter høj mur suppleret af 10 soloskulpturer, der tilsammen vil bombardere gæsterne med en robotverden, som både imponerer, fascinerer og giver stof til eftertanke!

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

  Tilmeld  
Underretning af
Scroll to top