Solnedgang over Skagen

De mest populære oplevelser i Skagen

Sollys, farver og stemning i Skagen

Her højt mod nord, hvor Danmark ender og de to have mødes, finder du masser af populære oplevelser i Skagen, oplevelser for alle aldre hele året rundt; Naturen, strandene, atmosfæren, de gamle gule huse, havnene med dens liv og spændende restauranter. Når man taler om Skagen, vil man, foruden de Skagengule huse, helt naturligt også komme til at tænke på de karakteristiske røde pakhuse på havnen. Skagen er også kendt for at være den by i Danmark, der har flest solskinstimer.

Skagensgule huse

De smukke Skagengule huse

Grenen set fra luften

Grenen på Skagen

Grenen - Stedet hvor de to have mødes

På Grenen, få kilometer nord for Skagen, kan man stå med et ben i hvert sit hav. Her på Jyllands nordligste spids mødes nemlig Kattegat og Skagerak. Her kan man køre med Sandormen ud til spidsen af Grenen, som er en spændende og oplevelsesrig tur. Sandormen har ingen faste køreplaner, men afgår jævnligt fra Grenens parkeringsplads. Der kan ikke betales med kreditkort.

Skagens hvide sandstrande
På den vestlige side er bølgerne lidt større, vandet lidt dybere og strømmen stærkere. Du kan solbade, lege i sandet og det er sjovt at bade her, men man skal være forsigtig og være opmærksom på, at det på grund af den meget stærke strøm er strengt forbudt at bade på selve Grenen – det er livsfarligt. Den østlige side af Grenen er lavvandet og badestrandene er særdeles børnevenlige, idet bølgerne er mindre. Der er ofte læ på denne side, da vestenvinden er dominerende og der er mange klitter med dejlige solgryder. Begge strande har Blå Flag, som betyder badestrande af højt kvalitet. Nyd også områdets sæler som fuldstændig har vænnet sig til turisterne og ofte raster på stranden midt i folkevrimlen eller på bunkers ude i vandet.

Adresse: Grenen, 9990 Skagen

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Rytterstatue foran Christiansborg Slot

Christiansborg Slot – Slotsholmen

Lidt kongelig har man vel lov at være? Besøg Christiansborg Slot, der huser De Kongelige Repræsentationslokaler med Riddersalen og Dronningens Gobeliner, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Christiansborg Slotskirke og ruinerne under slottet.

Læs resten »
Rosenborg Slot Mørk himmel

Rosenborg Slot og Kongens Have

Det 400 år gamle renæssanceslot blev bygget af Christian 4., der med sin farverige personlighed satte et stærkt aftryk på Danmarkshistorien. I dag kan besøgende rejse tilbage i tiden og fornemme det kongelige liv til hverdag og fest gennem Christian 4.s og hans efterkommeres ejendele.

Læs resten »
Spøttrup Middelalderborg Indgangsparti

Spøttrup Middelalderborg

Spøttrup Borg fra 1500-tallet er det nærmeste, man kommer en rigtig middelalderborg i Danmark. Omgivet af vældige volde ligger den smukt i landskabet, ud til Spøttrup Sø.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

  Tilmeld  
Underretning af
[rank_math_seo_score]
Scroll to top