Cisternen udstilling og kunst på Frederiksberg

Cisternerne - Not the end of the world

Meget anderledes kunst

Cisternerne er et tidligere vandreservoir under Søndermarken, der i dag udgør et enestående udstillingssted i Frederiksberg. I 2019 inviterer Cisternerne nysgerrige opdagelsesrejsende med ind i en mørk fremtid. Det danske kunstnerkollektiv SUPERFLEX har omformet og oversvømmet det tidligere vandreservoir på Frederiksberg, der i dag fungerer som Hovedstadens underjordiske kunsthal.

Et omklædningsrum er det første du møder i den omfattende installation ”It is not the end of the world”. Nu må du skifte til gummistøvler, før du kan fortsætte ind i udstillingen.

Kunstnergruppen SUPERFLEX har iscenesat en tidsrejse ind i fremtiden i de mørke, underjordiske cisterner. En oversvømmelse har fundet sted, forfaldet er i gang og på rejsen ind i det ukendte, vil den besøgende støde på levn fra en fjern fortid: vores egen nutid. I det grotte-lignende og anderledes klima i Cisternerne, vil man ikke blot opleve udstillingen gennem synssansen men med hele kroppen.

Med udstillingen “It is not the end of world” vender SUPERFLEX det dystopiske scenarie, hvor menneskeheden ikke længere eksisterer, til et mere nuanceret narrativ. Som titlen anslår, henviser kunstnergruppen til, at de fremtidige klimaændringer muligvis kan være enden på menneskeheden, men ikke verdens ende – planeten skal nok klare sig uden os.

Du skal slå mørket for at nå lyset

Nede under jorden - Cisternerne i København

Cisternerne – Frederiksberg

Praktisk information

Aktuel udstilling (2019): SUPERFLEX | It is not the end of the world
16. marts – 30. november 2019

Adresse: Cisternerne i Søndermarken overfor Frederiksberg Slot
(koordinater: 55.6695249 – 12.5243872)

Det er muligt at låne gummistøvler på stedet, men vi anbefaler, at man medbringer sine egne hvis muligt.

Åbningstider
Tir.-Ons.: 11 – 18
Tors.: 11 – 20
Fre.-Søn.: 11 – 18
(mandag lukket)

Entré
Voksne: 70 kr.
Senior/studerende: 50 kr.
Gruppe (min. 20): 50 kr.
Under 18: Gratis

Web: https://cisternerne.dk

Cisternerne - Frederiksberg

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

Spøttrup Middelalderborg Indgangsparti

Spøttrup Middelalderborg

Spøttrup Borg fra 1500-tallet er det nærmeste, man kommer en rigtig middelalderborg i Danmark. Omgivet af vældige volde ligger den smukt i landskabet, ud til Spøttrup Sø.

Læs resten »
Kalø slotsruin på Djursland

Kalø slotsruin på Djursland

Kalø Slotsruin er resterne af et kongeligt slot, beliggende i Kalø Vig ved Djurslands sydkyst, ca. 2 km. fra Rønde og 20 km fra Aarhus. Kongeborgen Kalø Slot blev grundlagt af kong Erik Menved omkring 1313 som én af mindst fire borge i Jylland for at styrke kongemagten efter omfattende bondeopstande.

Læs resten »
Rosenborg Slot Mørk himmel

Rosenborg Slot og Kongens Have

Det 400 år gamle renæssanceslot blev bygget af Christian 4., der med sin farverige personlighed satte et stærkt aftryk på Danmarkshistorien. I dag kan besøgende rejse tilbage i tiden og fornemme det kongelige liv til hverdag og fest gennem Christian 4.s og hans efterkommeres ejendele.

Læs resten »

DEL GERNE, TAK

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på reddit
Reddit
Del på linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

  Tilmeld  
Underretning af
Scroll to top