Amalienborg Slotsplads - Livgarden

Amalienborg og Amaliehaven

Christian 8.s Palæ

Amalienborg består af fire palæer. Du kan besøge to af palæerne, hvor Kongernes Samling byder på oplevelser som lader dig komme helt tæt på den kongelige historie gennem de seneste 250 år.

I Christian VIII’s Palæ giver museet et enestående indblik i monarkiets historie igennem de seneste 150 år og et indtryk af det kongelige liv før og nu. Du kan se tidligere konger og dronningers private værelser, der er indrettet i forskellige stilarter og med ting, der sætter spor efter forskellige perioder i Danmarkshistorien og private interesser. Der er også adgang til de forgyldte sale på Beletagen, som den kongelige familie stadig bruger til repræsentative formål.

Entre – Priser – Åbningstider m.m.

Amalienborg Slot

Amalienborg Slot

Vestibulen i Chr. 7's palæ

Vestibulen i Chr. 7’s palæ

Christian 7.s Palæ

I Christian VII’s Palæ kan du gå i de kongelige gæsters fodspor og blive vist rundt i de pragtrum, hvor Kongehuset holder det traditionsrige nytårstaffel og andre officielle festligheder.

Christian VII’s Palæ har nogle af verdens fineste rokokorum, og du kommer bl.a. til at opleve den overdådige Riddersal, Taffelsalen, der stadig er i brug til Kongehusets officielle selskaber, Flora Danica-værelset, malerier af europæiske mestre, noget af landets fineste møbelkunst og et overflødighedshorn af udsøgte forgyldninger på vægge og i lofter.

Entre – Priser – Åbningstider m.m.

Den Kongelige Livgarde

Den Kongelige Livgarde står vagt ved Amalienborg og de andre kongelige slotte og palæer. Livgarden gennemfører vagtskifte på Amalienborg dagligt kl. 12.00. Desuden gennemføres postafløsning hver anden time.

Få den komplette kongelige oplevelse og se Livgardens vagtskifte på Slotspladsen i kombination med et museumsbesøg i palæet. Parade og vagtskifte findes i forskellige udgaver. Der findes kongevagt, løjtnantsvagt og palævagt. Kongevagten er den mest omfattende og finder sted, når H.M. Dronningen opholder sig på Amalienborg. En palævagt kendetegnes ved, at ingen fra Kongefamilien bor på Amalienborg på det pågældende tidspunkt.

Ud over størrelsen på vagtskiftet indikeres også hvem fra Kongefamilien, der residerer på Amalienborg ved brug af forskellige flag. Her skal man kigge efter, om Kongeflaget, Tronfølgerflaget, Rigsforstanderflaget eller Kongehusflaget vajer over Amalienborgs sorte tage. Hvis kun splitflaget er sat, bor ingen fra Kongefamilien i palæerne på Amalienborg i øjeblikket.

Vagtskifte på Amalienborg Slotsplads

Den Kongelige Livgarde

ANDRE SPÆNDENDE DANSKE PERLER

DEL GERNE, TAK

0 0 vote
Article Rating
Scroll to top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x