Adrenalinsus i Harzen

Cover photos by https://harzdrenalin.de/

Adrenalinsus i Harzen

01.01.1970 - 01.01.1970

Der er Harz nok til alle

I gamle dage var Harzen mest kendt som et sted forbeholdt gamle mennesker med blød hat og lilla hår. Sådan er det ikke længere, nu er Harzen for alle, også for børnefamilierne. Harzen var op gennem sin storhedstid i 70´erne, et yderst velbesøgt spot, men på et tidspunkt dykkede interessen, samtidig med, at charterflyene lettede mod nye og mere eksotiske rejsemål. Harzen var lige pludselig blevet ´gammeldags`, og det er den faktisk stadig, men på den fede måde, og det har tusindevis af mennesker fået øjnene op for, ikke mindst er antallet af ´action` -gæster og motorcyklister steget massivt.

Hovedbyen hedder Goslar, smuk med sine gamle bindingsværkshuse og bjerget, hvor vi sender heksene hen sankthansaften. Men Harzen er meget mere end det. Vi kan nyde udsigterne, borgene, slottene, den lækre mad, naturen & arkitekturen, eller vi kan komme ned i en af de mange spændende miner i området. Goslar er langt fra den eneste skønne ´Harz -købstad`. Hele området er dækket med den ene perle efter den anden og disse skønne købssteder byder på fantastisk eventyrstemning, oplevelser, god mad og iskolde weiss beers, men sidst og ikke mindst, masser af højeksplosive adrenalin oplevelser.

Slottet Harzen Wernigerode

Brosten og bindingsværk i Goslar

Hahnenklee Bobbahn Bocksberg

I Bocksberg-Hahnenklee kan du prøve en tur ned af bjerget, i Nordeuropas længste bobslædebane, (Hahnenklee bobbahn bocksberg). Er man til fart og action må man ikke snyde sig selv for en tur i denne bane. Banen er næsten 1,5 km lang og turen op til toppen af bjerget, foregår i enten 4-sæders ‘gondoler`, eller i de mere almindelige kabiner. Bemærk at billetten som købes nede ved startpunktet i Hahnenklee, gælder tre forskellige ‘oplevelser’. Vi brugte f.eks. vores ´klip` således; Først tog vi den almindelige svævebane op til toppen. Derefter et klip i Bobslædebanen, (ekstra turer kan tilkøbes på toppen).

Sidste klip blev brugt på en tur ned af bjerget i de åbne ‘gondoler’. Bocksberg-Hahnenklee er også meget besøgt af mountainbikere som elsker de mange spændende specialbaner på dette bjerg. Cyklisterne kommer op på toppen i ‘gondolerne’, ved at slynge cyklen op på det ene sæde og nærmest samtidig selv springe ombord i det andet sæde. Det lyder måske ikke så udfordrende, men husk lige at dette altså foregår mens gondolen er i fart, (den kører uafbrudt, uden stop :- )

Hahnenklee Bocksberg

Hahnenklee Bobbahn Bocksberg

Titan RT – En af verdens længste reb-hængebroer

Titan RT er 458 meter lang og hænger frit 100 meter over dalen. Gangbroen er en 120 cm bred stålrist, så du kan kigge direkte ned i dybet, samt et 130 cm højt værn af stålnet til begge sider. Tør du gå over?

På toppen er du omgivet af betagende natur, frisk luft – og stål – og med en fantastisk udsigt! Det er sågar muligt at krydse broen i skumringstimerne eller efter solnedgang, hvor broen er flot oplyst. Det er en god idé at bestille tid på forhånd. https://www.harzdrenalin.de/

Tysklands længste rebhængebro – Titan RT

Næsten en halv kilometer hver vej

Megazipline - En hel kilometer ren adrenalin!

Er du klar til én kilometer ren adrenalin, og den måske mest vanvittige, hurtigste og hotteste fritidsoplevelse i Harz? 120 meter over kløften i ​​Rappbodetalsperre, venter Europas største dobbelt -slider – Lås dig fast og lad dig falde, tør du? For at kunne deltage i Megazipline skal booke ind via deres online bookingportal.

Den bookede service betales derefter på stedet, kontant eller med kreditkort. Når du er ankommet til parkeringspladsen, kan du se besøgscenteret hvor du kan indløse din reservation, betale og modtage dine billetter. Derefter er det cirka 250 meter langs en skovsti til Megaziplines starttårn. https://www.harzdrenalin.de/

Harzdrenalin Megazipline

Go go go … Let´s fly

Baum Schwebe Bahn

Den nye spektakulære trætopsbane i Harzens smukke natur hedder ´BaumSchwebeBahn` og ligger på Großer Burgberg. Her får man for alvor udsigt og adrenalin for alle sparepengene, for man svæver højt og hurtigt over de gamle bøge- og egetræer i den smukke nationalpark. Fra det 483 meter høje ´Burgberg` kører man med cirka 12 – 15 kilometer/timen, og startpunktet ligger 460 meter over havoverfladen. Man svæver 1000 meter gennem smuk gammel skov, i noget, der ligner serpentiner sving.

Den gennemsnitlige ´rejsetid` er på seks minutter, hvilket sikkert kan føles som lang tid, hvis man ikke altid er lige gode venner med højder, men som alt for kort tid, hvis man bare elsker høj fart, sus og dus. Turen tager sin begyndelse fra starttårnet på Burgberg, hvorfra man også har den allerbedste udsigt over Brocken, også kaldet Bloksbjerg i Danmark. Mere info på www.baumwipfelpfad-harz.de

 

Info fra www.mynewsdesk.com/

Baum Schwebe Bahn

Baum Schwebe Bahn

Motorcykler & Mountainbikes

MOTORCYKLER – Høje bjerge, dybe dale og derimellem de kurvede veje – hundredetusinde motorcyklister nyder Harzen i motorcykel -sæsonen med sine eventyrlige -og udfordrende strækninger. Langs med brusende bække, maleriske vandfald og igennem vilde skovområder forløber kilometerlange ruter som er kendt langt udover Harzens grænser. Motorcyklisterne har et område på over 2.000 m2, som kan opleves direkte fra sædet på sin motorcykel. Fra Seesen til Kelbra og fra Thale til Osterode har du massevis af bjerg- og landevejskilometer foran dig. Vejene snor sig forførisk gennem Harzen, og hvilken motorcyklist elsker ikke kurvede veje?

MOUNTAIN BIKES – Harzen er som skabt til Mountainbikes, (MTB). Området er 2.000 m2 i kuperet terræn, der giver adrenalin-pumpende oplevelser, som flade Danmark ikke kan tilbyde. I Harzens bjerge der flere gode MTB-ruter til alle niveauer, fra den spæde nybegynder til den rutinerede MTB-entusiast. Det er hårdt og jeres ben får helt sikkert en udfordring – men når I når toppen er præmien den smukkeste udsigt over landskabet. I er derfor garanteret en fed MTB-tur og en stor naturoplevelse på samme tid. Ruterne er afmærkede med blå, rød og lilla, alt efter, hvor udfordrende ruterne er. Lilla er for cyklister med mange kilometer i benene, da højdemeteren på disse ruter kan være over 1.000! Der findes også nogle spændende bikeparks i Harzen – fx Thale, Braunlage, Hahnenklee og Schulenberg. MTB i Harzen foregår lidt ligesom på en skiferie: Du tager liften op på bjerget sammen med din cykel og suser så nedad igen på en af nedkørslerne. Så uanset hvilken MTB-type du er, er der masser af mulighed for at opleve Harzens skove i eget tempo! Mere info på https://dk.harzinfo.de/

Photo by Harley-Davidson on Unsplash

MTB i hjertet af Harzen

Wallrunning - Ka´ du løbe på en væg?

Gå 43 meter ned ad en dæmningsvæg? Omvendt? Du kan forvente et utroligt spændende eventyr med en kæmpe knivspids ´Harz -drenalin`. Man skal nok være lidt af en hård negl for kunne finde på at løbe ned af en dæmningsmur, men tosset behøver man ikke at være! Der venter en uforglemmelig oplevelse og efter grundige instruktioner af Wallrunning guiderne, får du dit udstyr monteret.

Et sidste check af udstyret og så går det bare nedad i dybet, 43 meters lykke og adrenalin. Løbehastigheden bestemmer du selv. Med en følelse af at være vægtløs og et højde kick, bliver du garanteret grebet af et adrenalinsus. Når du er kommet ned, så glem ikke at kigge op. https://harzdrenalin.de/wallrunning/

 

Harzdrenalin Wallrunning
Straße: Ved reservoiret
direkte på Wendefurth -dæmningen
06502 Wendefurth

Harzdrenalin Wallrunning

Harzdrenalin Wallrunning

Svævebanerne i Harzen

Svævebaner, eller kabelbaner om du vil, er måske ikke i sig selv en adrenalinoplevelse, og dog, for nogle er det med sikkerhed :- ) Men her giver vi dig adresserne på de enkelte svævebaner i Harzen området. God tur op i højderne.

  • Sessellift zur Rosstrappe – Goetheweg 1 06502 Thale
  • Erlebnis Bocksberg – Rathausstraße 6 38644 Goslar- Hahnenklee
  • Wurmbergs svævebaane – Am Amtsweg 5 38700 Braunlage
  • Burgbergs svævebane – Nordhäuser Straße 4 38667 Bad Harzburg
  • Svævebane til Heksedansepladsen – Goetheweg 1 06502 Thale
  • Bocksberg Svævebane – Rathausstraße 6 38644 Goslar- Hahnenklee

Svævebane til Heksedansepladsen

Wurmbergs svævebaane

Monster Roller Harz

Ved Wurmbjerget i Braunlage kan du få noget ´Downhill-fun`, overdimensionerede løbehjul med knobdæk og skivebremser, garanterer et ultimativ kick til store og små. Med svævebanen går det opad bjerget. Du bliver mødt af et kompetent personale og med den (obligatoriske) hjelm på, begynder din tur ned over stok og sten, i dale og bakker med hop og en langstrakt tur på en præpareret (ski) -pist.

Turen er 4,5 km lang og byder på en højdeforskel på 411 meter mellem bjerg og dal. Der tilbydes løbehjul i tre forskellige størrelser: Til små gæster fra 8 år (med deres forældre) står den lille “Little Monster” parat. Til store (og største) kørere findes to store versioner af løbehjulene. Hjelme og turen med svævebanen er inkluderet i prisen – www.monsterroller.de

Funtime is the righttime

Monster roller – Braunlage

5 1 stem
Article Rating
Abonner
Meddel om
3 Comments
Ældste
Nyeste Fleste stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans E
8 måneder siden

Tak for de mange gode tips. Jeg har selv været i Rammelsberg minerne ved Goslar. En virkelig spændende oplevelse. Vi overvejer i øvrigt meget at køre derned til julemarkedet i år 🌲🎅🏼🌲

3
0
Giv gerne dit besyv med, takx
()
x